Όσο χύνεται μελάνι για να γράφουμε τα ίδια και τα ίδια και όσο τα πληκτρολόγια και οι λέξεις "αρχηστεύονται" μπροστά στην πραγματικότητα που ζουν αυτοί οι μετανάστες τόσο περισσότερο θα "συνηθίζουμε" εικόνες που αποτελούν πληγή μπροστά στη σύγχρονη και αλληλέγγυα Ευρώπη (όπως τουλάχιστον θέλει να παρουσιάζεται).

Οι συνθήκες διαβίωσης & επιβίωσης, το κυνηγητό στο λιμάνι, οι συλλήψεις και το μέλλον είναι θέματα που έχουν απασχολήσει τα Ελληνικά ΜΜΕ αλλά και τα ξένα πρακτορεία ειδήσεων.

Οι Πατρινοί μάρτυρες -και συνένοχοι κάποιες φορές- στην κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην πόλη με τα πρόχειρα καταλύματα της ΑΒΕΞ και τους δεκάδες πρόσφυγες να αναζητούν τον τρόπο διαφυγής τους από την Ελλάδα παρακολουθούν εικόνες που πολλές φορές μοιάζουν βγαλμένες από ταινίες.

Σαν σε ταινία δράσης και τα ενσταντανέ του cnn.gr από τα σκάνερ του λιμενικού που δείχνουν πως και που κρύβονται οι μετανάστες που μέσω των διακινητών επιχειρούν, μάταια τις περισσότερες φορές την παράνομη είσοδο τους σε πλοίο της γραμμής Πάτρα - Ιταλία.

Σε ντεπόζιτα και κρυψώνες που μετά βίας ανασαίνει άνθρωπος στοιβάζονται ανά δύο ή και περισσότεροι με την ελπίδα πως θα περάσουν απαρατήρητοι.

Οι "ακτινογραφίες" από αυτά τα φορτηγά είναι "τρελές" και δείχνουν την απελπισία αυτών που δίνουν ότι έχουν στους έμπορους ελπίδας/οδηγούς φορτηγών χωρίς αποτέλεσμα αφού τις περισσότερες φορές συλλαμβάνονται από τους λιμενικούς.


Μετανάστης στο ντεπόζιτο νταλίκας.

Μετανάστης στο ντεπόζιτο νταλίκας.


Ακόμα δύο μετανάστες στο ντεπόζιτο νταλίκας.

Ακόμα δύο μετανάστες στο ντεπόζιτο νταλίκας.


Ολόκληρη οικογένεια κρυμμένη μέσα στο φορτηγό

Ολόκληρη οικογένεια κρυμμένη μέσα στο φορτηγό