Νέα κακοποίηση ζώου στην Πάτρα καταγγέλλεται από συμπολίτη μας. Συγκεκριμένα ο κτηνίατρος, Αλέξανδρος Βανταράκης, που καταγγέλλει το βάναυσο γεγονός, αναφέρει τα εξής:

«Παρά την πρόοδο που έχει κάνει η κοινωνία μας τα τελευταία χρόνια, στον τομέα της προστασίας των ζώων είτε αυτά είναι δεσποζώμενα είτε αδέσποτα ζώα της αστικής πανίδας (σκύλοι και γάτες), κάποιοι επιμένουν να δείχνουν το πραγματικό τους πρόσωπο. Ένα πρόσωπο βαρβαρότητας που εκδηλώνεται με την θανάτωση ή την κακοποίηση ανυπεράσπιστων ζώων.

Ένα τέτοιο πρόσωπο επέδειξαν πρόσφατα κάποιοι «συμπολίτες μας» δένοντας με συρματόσχοινο την κοιλιά μιας αδέσποτης γάτας, τραυματίζοντάς την και θέτοντας τη ζωή αυτής και των μικρών που θήλαζε σε θανάσιμο κίνδυνο.

Για καλή της τύχη τη γάτα περισυνέλεξαν περίοικοι και την προσκόμισαν στο κτηνιατρείο, όπου το συρματόσχοινο αφαιρέθηκε κάτω από γενική αναισθησία. Στο ζώο χορηγήθηκε η κατάλληλη θεραπεία καθώς και οδηγίες για την φροντίδα που θα χρειαστεί.

Η κακοποίηση ζώων αποτελεί ποινικό αδίκημα, κρύβει δε ψυχοπαθολογικό προφίλ που μπορεί να στραφεί εύκολα εναντίον συνανθρώπων μας και κυρίως παιδιών.

Οι πολίτες οφείλουν να καταγγέλλουν παρόμοια περιστατικά στις αρμόδιες Αρχές. Μόνο μέσω της απομόνωσης παρόμοιων περιστατικών και της ευαισθητοποίησης της Κοινωνίας μας θα πάψουμε να βλέπουμε παρόμοιες εικόνες κάποια στιγμή στο μέλλον».