Μεγάλη πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη, από νωρίς το μεσημέρι σε δάσος με έλατα στο Καρπενήσι με τους σφοδρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή να αυξάνουν την έντασή της και να κάνουν το έργο των πυροσβεστών ακόμη πιο δύσκολο.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική η φωτιά ξέσπασε κοντά σε ξενοδοχείο έξω από το Καρπενήσι, το οποίο όμως δεν απειλείται.Ωστόσο, η πυρκαγιά καίει μεγάλα δένδρα και πυκνή βλάστηση, σε δύσβατο σημείο, όπου είναι δύσκολη η πρόσβαση για τους πυροσβέστες.

Σύμφωνα με το tvStar κεντρικής Ελλάδας, στο πόδι βρίσκεται η Αντιπεριφέρεια Ευρυτανίας και ο Δήμος Καρπενησίου, ενώ έχουν τρομοκρατηθεί και οι κάτοικοι βλέποντας τον πυκνό μαύρο καπνό που σκέπασε τα πάντα.

Στο πέρασμά της έκαψε μελίσσια και πάνω από 10 κτηνοτροφικές μονάδες. Αυτή την ώρα μαίνονται δυο μέτωπα, προς το ξενοδοχείο LECADIN και το ξενοδοχείο AVARIS.

Τις φλόγες προσπαθεί να δαμάσει, όλη η δύναμη της ΠΥ Καρπενησίου που βρίσκεται στο σημείο, ενώ αυτή την ώρα για την κατάσβεσή της πυρκαγιάς επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 8 οχήματα, τρία οχήματα της Τοπικής Αυτοδοίκησης και δύο ελικόπτερα.