Με μεγάλη επιτυχία συνεχίζεται η ετήσια έκθεση ενηλίκων και παιδικών τμημάτων του  Εικαστικού Εργαστηρίου  του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Πατρέων στην Αγορά Αργύρη. H έκθεση θα διαρκέσει έως την Τρίτη 17/10/2017. Την έκθεση έχει επισκεφθεί πλήθος κόσμου, που στηρίζει τη δημιουργική δουλειά που γίνεται στο Εικαστικό Εργαστήρι του Δήμου Πατρέων.

Το Σάββατο επισκέφθηκε την έκθεση και ξεναγήθηκε από ομάδα διδασκόντων, με επικεφαλής τον συντονιστή του Εικαστικού Εργαστηρίου Αντώνη Βάο, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνα Γεροπαναγιώτη. Ήδη έχουν επισκεφθεί και ξεναγηθεί στην έκθεση ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, ο Αντιδήμαρχος Διοίκησης, Προγραμματισμού, Εξυπηρέτησης πολιτών, Νομικής Υπηρεσίας και Πολιτικής Προστασίας Διονύσης Πλέσσας και ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου, Βασίλης Θωμόπουλος.


Η φετινή μετακόμιση της έκθεσης στο χώρο της Αγοράς Αργύρη κρίθηκε απαραίτητη λόγω του μεγάλου αριθμού εκθεμάτων, αφού τα έργα που ξεδιπλώνονται στο χώρο για τους επισκέπτες της έκθεσης ξεπερνούν τις χίλιες διακόσιες δημιουργίες από 400 μαθητές. Τα εκθέματα προέρχονται από τα εργαστήρια ζωγραφικής, κεραμικής, κατασκευών, αγιογραφίας και κοσμήματος και όλα χαρακτηρίζονται από το φετινό θέμα της έκθεσης που είναι: «Φως και Σκιά», αποτυπώνοντας το χαρακτηριστικό ίχνος από την αντίστοιχη έρευνα που έγινε στη διάρκεια του ετήσιου κύκλου των μαθημάτων ως προϊόν μια συνολικής και συλλογικής δουλειάς.

Στο χώρο της Αγοράς Αργύρη ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να περιηγηθεί τόσο στα έργα των παιδικών τμημάτων όσο και των ενήλικων. Κοινός παρονομαστής και εντύπωση που αναδύεται από όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες του Εικαστικού Εργαστηρίου, είναι η ενεργή εμπλοκή των μαθητών σε αυθεντικές καλλιτεχνικές διεργασίες και η ανάδειξη των συνδετικών κρίκων με την εικαστική παράδοση, την κοινωνική πραγματικότητα και τις ποικίλες όψεις του πολιτισμού (για την περίπτωση των παιδιών που αποκτούν τις πρώτες τους καλλιτεχνικές εμπειρίες) αλλά και στη συστηματική και σε βάθος μαθητεία (στην περίπτωση των ενήλικων).


Η ομάδα των διδασκόντων

Συντονιστής: Αντώνης Βάος, εικαστικός, Καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών

Εικαστικοί: Βασιλική Κάραλη, Έλλη Μπαρμπαγιάννη, Ganaelle Bressoud, Διονύσης Παντελής, Αγγελική Παπαμιχαήλ, Νίκος Πρέσας, Βίκη Στάμου, Χρύσα Στεφανίδη, Παναγιώτης Φερεντίνος

Κεραμίστες: Μαρία Κανελλοπούλου, Τότα Κοντόγεωργα, Κική Πετροχείλου, Δώρα Μόρφη

Βυζαντινή εικονογραφία: Πέτρος Λαμπρινάκος

Κόσμημα: Ηλίας Βικάτος

Ιστορία της τέχνης: Ξένια Γιαννούλη

Διοικητικός συνεργάτης: Μαρία Μανεσιώτη

H έκθεση θα διαρκέσει έως την Τρίτη 17/10/2017

Ώρες λειτουργίας έκθεσης:

Καθημερινές πρωί: 09:00 – 13:00 και απόγευμα 17:00 – 21:00

Σάββατα πρωί 09:00 -14:00