Ένας δολοφόνος που βάζει στο στόχαστρο γυναίκες είναι αυτή τη φορά ο ύποπτος που αναλαμβάνει να ξεσκεπάσει ο Harry Hole. Ο "Χιονάνθρωπος" φαίνεται πως έχει επιστρέψει, μετά από τον αυξημένο αριθμό των δολοφονιών στα νορβηγικά εδάφη. Η επάνοδός του γίνεται φανερή από τον τρόπο που επιλέγει τα θύματά του και από τα σημάδια που αφήνει κατά την έξοδό του.

Ο ήρωας των βιβλίων του Jo Nesbo, ο Harry, αποτελεί καινοτομία στον χώρο των ντετέκτιβ του σινεμά. Ο Alfredson τον μεταφέρει ακριβώς όπως είναι στις σελίδες, ως έναν χαρακτήρα τρωτό και συγχυσμένο ο οποίος αναζητά την αλήθεια (εν αντιθέσει με το πρότυπο του σκληρού και παγερού αστυνόμου- ερευνητή που τόσα χρόνια χτίζαμε στο μυαλό μας μέσα από μία πληθώρα αστυνομικών ταινιών).

Η ταινία ξεκινά με την σκηνή της εγκατάλειψης ενός νεαρού αγοριού και από τους δύο του γονείς- η οποία είναι καθοριστική για όσα διαδραματίζονται μετέπειτα. Στην συνέχεια ο θεατής βλέπει αστυνομικές υποθέσεις και προσωπικές ιστορίες να ξετυλίγονται κάπως βιαστικά, αλλά με το αίσθημα της αγωνίας να παραμένει έντονο.

"Ποιος είναι ο Χιονάνθρωπος;" παραμένει το βασικό ερώτημα καθ' όλη τη διάρκεια της προβολής, "και ποια είναι τα κίνητρά του;". 
Οι λάτρεις των αστυνομικών ιστοριών βρίσκουν την ταινία συμπαθητική.

Παρά το γεγονός πως το μοντάζ δεν ήταν άριστο και η μεταφορά του βιβλίου έγινε βιαστικά, οι σκληρές σκηνές μεταφέρθηκαν στην οθόνη όπως μόνο ένας Jo Nesbo θα τις περιέγραφε, οι ερμηνείες ήταν καλές και, αν εξαιρέσουμε μία κάπως περιττή χρονική αναδρομή, η ροή της ιστορίας προχώρησε χωρίς δυσκολίες.

Οι ανατροπές και η αγωνία του βιβλίου είχαν συμπεριληφθεί στην παραγωγή και το τέλος μάς δικαίωσε.

Μπορεί οι δύο αυτές ώρες να μην ήταν δυνατόν να συγκριθούν με το 600σέλιδο μυθιστόρημα του Jo Nesbo και μια βιασύνη κατά την παραγωγή να ήταν ευδιάκριτη, εντούτοις έγινε σωστή δουλειά.

Τα χιονισμένα νορβηγικά τοπία αποτέλεσαν το ιδανικό σκηνικό για να υλοποιήσει ο "Χιονάνθρωπος" τα σχέδιά του. 
Θα τον σταματήσει ο Harry Hole;

Θα το μάθετε σύντομα στην Veso Mare- Odeon Cinema. 
Σταματία Καλλιβωκά.


The Snowman Official Trailer #1 (2017) Michael Fassbender Thriller Movie HD