Για ρατσισμό κατηγορείται ένα μουσείο στην Κίνα καθώς στην τελευταία έκθεσή του παραθέτει φωτογραφίες ζώων με πορτρέτα μαύρων Αφρικάνων. Μετά τις έντονες αντιδράσεις, το μουσείο αποφάσισε να αφαιρέσει την έκθεση.

Η έκθεση με τίτλο «Αυτή είναι η Αφρική» στο Επαρχιακό Μουσείο Hubei στην πόλη Γουχάν, περιελάμβανε μια σειρά από δίπτυχα, καθένα από τα οποία περιείχε μια φωτογραφία ενός ατόμου από την Αφρική δίπλα στο κεφάλι ενός ζώου. Μάλιστα, σε ένα από αυτά φαίνεται ένα παιδί με ανοιχτό το στόμα δίπλα σε μια φωτογραφία ενός γορίλα, ενώ σε άλλα έργα εμφανίζονται μπαμπουίνοι και τσιτάχ.

Η έκθεση τελικά κατέβηκε μετά από καταγγελίες Αφρικανών, συμπεριλαμβανομένων και κάποιων που ζούσαν στην Κίνα, δήλωσε ο επιμελητής. Όλες οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν από τον Yu Huiping, έναν μεγιστάνα των κατασκευών που έχει ταξιδέψει στην Αφρική πάνω από 20 φορές και έχει κερδίσει βραβεία για το έργο του ενώ είναι και αντιπρόεδρος της Ένωσης Φωτογράφων Hubei. Ο Γουάνγκ Γιουτζέν, ένας από τους επιμελητές της έκθεσης, δήλωσε πως οι συγκρίσεις με τα ζώα θεωρούνται συνήθως φιλοφρόνηση στην κινεζική κουλτούρα, σημειώνοντας πως στο ζωδιακό κύκλο οι άνθρωποι ταυτίζονται με τα ζώα ανάλογα με το έτος γέννησής τους.

«Η έκθεση απευθυνόταν κυρίως σε Κινέζους» ανέφερε σε δήλωσή του ο Γουάνγκ. Αλλά το μουσείο αντιλήφθηκε πως οι εικόνες προσέβαλαν τους «αφρικανούς φίλους μας» και οι εικόνες απομακρύνθηκαν για να δείξουν σεβασμό στις ανησυχίες τους, πρόσθεσε ο Γουάνγκ.


Incredibly racist Chinese museum exhibit displays photos of Africans alongside animals