"Να εκφράζουμε αυτό που νιώθουμε"... Με αυτή τη σκέψη στο μυαλό ο Κωνσταντίνος Σαρακίνης, μας παρουσιάζει την νέα του ιδέα.

Ο Πατρινός φωτογράφος, δημιούργησε έξι double exposure portraits (πορτραίτα διπλής έκθεσης), σε μερικά από τα οποία απεικονίζεται και ο ίδιος, θέλοντας ταυτόχρονα να περάσει και ένα μήνυμα...

Η διπλή έκθεση ή η πολλαπλή έκθεση είναι μια φωτογραφική τεχνική που συνδυάζει 2 διαφορετικές εικόνες σε μία. Η τεχνική έχει ασκηθεί εδώ και αρκετά χρόνια και έγινε ιδιαίτερα γνωστή πρόσφατα, λόγω του γεγονότος ότι ο γραφικός επεξεργαστής, όπως το Photoshop, μπορεί να βοηθήσει στην δημιουργία του ίδιου αποτελέσματος.


Όπως αναφέρει ο ίδιος στο patrasevents.gr για το νέο του εγχείρημα: "Μία φωτογραφία, ένα τραγούδι, μια κίνηση εκφράζει τον άνθρωπο. Οι συγκεκριμένες φωτογραφίες εκφράζουν τη γαλήνη, την απογοήτευση, τα όνειρα, τη ζωή.

Το double exposure "portrait" πολλές φορές σου δίνει την δυνατότητα να φτιάξεις μία φωτογραφία, ένα πρόσωπο και να τοποθετήσεις αυτό που θες, και μέσα από αυτό, να εκφράσεις αυτό που νιώθεις. Το μήνυμα είναι... όλα είναι στο οπτικό μιας φωτογραφίας, αν δεν έχεις κάνεις ήδη το πρώτο βήμα μέσα σου πριν ξεκινήσεις".

Ο Κωνσταντίνος, αποδεικνύει ότι η φωτογραφία δεν είναι μόνο το πάτημα του κουμπιού της φωτογραφικής μηχανής, αλλά η μεταγενέστερη διαδικασία… Το πως θα αξιοποιήσεις το στιγμιότυπο που απαθανάτισες για να έχεις αυτό που θες.

Όπως θα δείτε και παρακάτω για μια ακόμη φορά το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό: