Ταινίες τρόμου που σπεύδουν να χαρακτηριστούν «ακραία τρομακτικές» βλέπουμε κάθε χρόνο με τον σωρό, λίγοι κινηματογραφιστές δικαιώνουν ωστόσο τις υποσχέσεις τους.

Ένας από αυτούς ήταν ο σεναριογράφος και σκηνοθέτης John Erick Dowdle, που είδε την ταινία του να απαγορεύεται από τις σκοτεινές αίθουσες, λες και κανείς δεν ήθελε να τον αφήσει να δείξει τι σημαίνει πραγματικός τρόμος!

Ο Dowdle πέρασε δέκα ολόκληρα χρόνια προσπαθώντας να παιχτεί το φιλμ του με τον serial killer στη σκοτεινή αίθουσα. Πρόκειται για μια ταινία που έχει ψευδο-ντοκιμαντερίστικη αύρα, τύπου «Blair Witch Project», παρακολουθώντας μια αστυνομική έρευνα γύρω από έναν κατά συρροή δολοφόνο που έγραψε 800 ταινίες με τους φόνους, τα βασανιστήρια και τους ακρωτηριασμούς που έκανε στα θύματά του.

Το «Poughkeepsie Tapes» ολοκληρώθηκε το 2007 και ήταν να βγει την επόμενη χρονιά στις αίθουσες, η Metro-Goldwyn-Mayer το απέσυρε όμως και κανείς δεν είχε αμφιβολία γιατί. Τον Ιούλιο του 2014 είχε προγραμματίσει να το παρέχει ένα συνδρομητικό αμερικανικό κανάλι ως video on demand, μαντέψτε όμως, και πάλι δεν βγήκε.

Πλέον, 10 χρόνια μετά τα γυρίσματά της, η ταινία κυκλοφορεί σε DVD και είναι ήδη καλτ για τους λάτρεις του τρόμου που την αναζητούσαν για χρόνια ως άγιο δισκοπότηρο της ανατριχίλας. Η ταινία είχε ανέβει πειρατικά στο YouTube από πέρυσι, οπότε οι φαν ήξεραν τι πρέπει να κάνουν…


Trailer - The Poughkeepsie Tapes