Στο Σκαγιοπούλειο Ίδρυμα θα στεγαστεί μέρος των τμημάτων του Δημοτικού Ωδείου όπου θα συνεχιστούν απρόσκοπτα η λειτουργία του, τα μαθήματα και οι εκπαιδευτικές δράσεις σχολών του δημοτικού εκπαιδευτικού ιδρύματος.

Η θετική απάντηση και ανταπόκριση στο έγγραφο αίτημα του Προέδρου του Πολιτιστικού Οργανισμού Βασίλη Θωμόπουλου από το Δ.Σ. της Μέριμνας, στην οποία ανήκει το Σκαγιοπούλειο, δίνει λύση στο πρόβλημα φιλοξενίας τμημάτων και σχολών του Δημοτικού Ωδείου μετά το πρόσφατο ατυχές περιστατικό της πτώσης σοβάδων και μέρους της ψευδοοροφής στην αίθουσα διδασκαλίας του κτιρίου του Δημοτικού Ωδείου.

Η παραχώρηση και χρήση χώρων του Σκαγιοπουλείου Ιδρύματος για τη φιλοξενία μέρους των σχολών του Δημοτικού Ωδείου αποτελεί ένα σημαντικό βήμα στη συνέχιση της απρόσκοπτης λειτουργίας και της παραγωγής σπουδαίου εκπαιδευτικού έργου από το Δημοτικό Ωδείο έως την έως την αποπεράτωση των εργασιών επισκευής του κτιρίου που υπέστη βλάβη και εγγυάται την ασφάλεια μαθητών και εργαζόμενων, που είναι πρωτεύον μέλημα της Δημοτικής Αρχής.

Ο Πολιτιστικός Οργανισμός εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες προς τη Μέριμνα για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημά του.