Με δυναμικό τρόπο και με σημαντικές αποφάσεις για την καριέρα της ξεκίνησε την νέα αγωνιστική χρονιά, η αθλήτρια της ομάδα στίβου της Ολυμπιάδας Πατρών, Πολυτίμη Μαντά.

Η νεαρή σπρίντερ της Ολυμπιάδας που συνεχίσει ταυτόχρονα τις σπουδές της στην Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών, συνδυάζοντας πρωταθλητισμό και επιστήμη, έχει ξεκινήσει εδώ και ένα μήνα περίπου την προετοιμασία και τις προπονήσεις, μαζί με την προπονήτρια της, Κωνσταντίνα Μπορνιβέλλι.

«Βασικός στόχος για μένα θα είναι η καλοκαιρινή αγωνιστική περίοδος, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται ένα πέρασμα από τον κλειστό στίβο. Με την προπονήτρια μου έχουμε αποφασίσει πως τη φετινή χρονιά θα στρέψουμε περισσότερο την προσοχή μας στα 400μ, δίχως όμως να παραμερίσουμε και το βασικό μου αγώνισμα που είναι τα 200μ».


Την περασμένη χρονιά η Πολυτίμη Μαντά στάθηκε άτυχη αφού παρά το γεγονός ότι βρισκόταν σε αρκετά καλή αγωνιστική κατάσταση, τραυματίστηκε λίγο πριν το πανελλήνιο πρωτάθλημα ανοικτού στίβου που γινόταν στην Πάτρα, με αποτέλεσμα να μην πάρει μέρος στους αγώνες καθόλου.

Η ατυχία όμως αυτή που είχε δεν την πτόησε, ούτε την σταμάτησε, αφού η ίδια έχει μάθει να είναι δυνατή μέσα από τον αθλητισμό και να πεισμώνει απέναντι στα εμπόδια που της τυχαίνουν. Έτσι, ένας από τους βασικούς  της στόχους για φέτος είναι να αγωνιστεί με τα χρώματα της Εθνικής ομάδας, κάτι που τα προηγούμενα χρόνια είχε στερηθεί κυρίως λόγω τραυματισμών. 

Η ίδια τονίζει: «Ο στόχος μας πάντοτε είναι η διαρκής προσωπική βελτίωση και τα ατομικά ρεκόρ, αλλά και η συμμετοχή σε αγώνες με τα χρώματα της Εθνικής ομάδας». Όσο για το τι μπορεί να πετύχει φέτος και που μπορεί να φτάσει;  «Είναι πολύ νωρίς ακόμη για να μιλήσουμε για πιο συγκεκριμένα πράγματα. Σίγουρα όμως οι στόχοι που θα βάλουμε θα έχουν να κάνουν κυρίως με την θερινή περίοδο».