Ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Σπαρτινός, στην συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής για την ψήφιση του νομοσχεδίου διακίνησης και εμπορίας νωπών και ευαλλοίωτων προϊόντων, εστίασε κυρίως στον εξορθολογισμό της λειτουργίας της αγοράς αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων, στην προστασία του καταναλωτή και στην αναμόρφωση του νομοθετικού πλαισίου που αναφέρεται στην εκμετάλλευση των ιχθυοτροφικών υδάτων.

Συγκεκριμένα, τόνισε ότι με την υποχρεωτική καταβολή της εξόφλησης των αγροτών εντός 2 μηνών αντιμετωπίζεται πλέον το φαινόμενο των πολύμηνων καθυστερήσεων πληρωμών. Σχολιάζοντας επίσης τον τρόπο ενσωμάτωσης της Ευρωπαϊκής Οδηγίας 7 του 2011 στο Ελληνικό δίκαιο από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, δήλωσε χαρακτηριστικά: “Οι παραγωγοί είχαν μετατραπεί σε άτυπα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα χρηματοδότησης των μεγάλων και ισχυρών εμπόρων”.
Ο βουλευτής αναφέρθηκε επίσης στις διατάξεις του νόμου με τις οποίες αντιμετωπίζεται το πρόβλημα της ελληνοποίησης του γάλακτος και του κρέατος μέσω της υποχρεωτικής επισήμανσής τους. Με αυτό τον τρόπο ενισχύεται το Ελληνικό brand-name των προϊόντων καθώς και η προστασία του κτηνοτρόφου και του καταναλωτή.

Ταυτόχρονα, αναφέρθηκε στον αναγκαίο έλεγχο των απαιτήσεων που προβλέπει το σχέδιο νόμου, δίνοντας έμφαση στην επιτακτική ανάγκη για ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών, παρά τα σημαντικά βήματα που έχουν γίνει τον τελευταίο διάστημα, ώστε να καταστούν αξιόπιστοι και αποτελεσματικοί.
Αναφορικά με τις διατάξεις του νόμου για την εκμετάλλευση των ιχθυοτρόφων υδάτων, ο Κ. Σπαρτινός εκφράστηκε θετικά αφού στοχεύουν στον εκσυγχρονισμό και τον εξορθολογισμό εκμίσθωσης των υδάτων με προτεραιότητα στους αλιευτικούς συνεταιρισμούς.

Απαντώντας σε βουλευτή του ΠΑΣΟΚ/ΔΗΣΥ σχετικά με τους συνεταιρισμούς είπε “Κάποιοι χύνουν πραγματικά δάκρυα γιατί έχασαν την κότα με τα χρυσά αλλά κλούβια αυγά που ήταν κάποτε κάποιοι συγκεκριμένοι συνεταιρισμοί”.

Ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Σπαρτινός, κλείνοντας την τοποθέτησή του, αποτύπωσε την διαφορετική οπτική της κυβέρνησης, συγκριτικά με τις προηγούμενες νεοφιλελεύθερες πολιτικές των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, για την ανάπτυξη στην χώρα με σεβασμό στους κανόνες και τους νόμους, στο περιβάλλον, στον εργαζόμενο και τον παραγωγό. Τόνισε δε ιδιαίτερα την ενίσχυση του συλλογικού και συνεργατικού πνεύματος για την επίτευξη μιας δίκαιης και βιώσιμης ανάπτυξης.