Δυναμική ήταν η συγκέντρωση που πραγματοποίησαν το απόγευμα της Τετάρτης, οι κάτοικοι της περιοχής του Προαστίου και του Καστελόκαμπου.

Οι κάτοικοι τόνισαν ότι δεν θα αφήσουν να περάσει με επίγεια χάραξη το σύγχρονο τρένο από την περιοχή τους, διχοτομώντας έτσι τις συνοικίες τους. Όπως υποστήριξαν στη συγκέντρωση τους που ήταν μαζική και είχε κόσμο και από τις γύρω περιοχές, την έξω Αγυιά, τα Μποζαίτικα, το Ρίο και τις Δάφνες, λένε «ναι» μόνο στην υπόγεια χάραξη του τραίνου.

Στη συγκέντρωση το παρών έδωσε ο δήμαρχος Κώστας Πελετίδης και ο Ανδρέας Αντωνόπουλος από πλευράς δημοτικής αρχής, που υπογράμμισαν στους κατοίκους ότι ο δήμος είναι στο πλευρό τους, καλώντας τους μάλιστα να αντισταθούν δυναμικά στο πέρασμα του σύγχρονου τρένου που θα υψώσει ένα τείχος στις περιοχές τους.

Ήδη αξίζει να σημειωθεί ότι οι εργασίες έχουν ξεκινήσει κοντά στο Ρίο για την χάραξη της επίγειας σιδηροδρομικής γραμμής, ενώ στον δήμο περιμένουν ακόμα το σχέδιο του υπουργείου για το πέρασμα του τρένου από το αστικό κέντρο της Πάτρας.