>Η έκθεση του Franco Murer θα μπορούσε από μόνη της να αποτελέσει ένα ολοκληρωμένο υλικό με θέμα τη Ναυμαχία της Ναυπάκτου, την ομώνυμη πόλη και το Θερβάντες.
 
Η συλλεκτική αξία των έργων με την πρωτότυπη σύλληψη στη σύνθεσή τους, με στοιχεία υπερρεαλιστικά και την ενότητα στο θέμα τους, αποτέλεσαν μοναδική ευκαιρία για την πόλη.
 
Δύσκολα συναντά κανείς, πέρα από τους πίνακες που γνωρίζουμε από παλαιότερους ζωγράφους, τη σπουδαία αυτή σύγκρουση των δύο πολιτισμών να αποτυπώνεται σε σύγχρονα έργα. Θα μπορούσαν από μόνα τους να αποτελέσουν μια πλήρη συλλογή για ένα μικρό Μουσείο.

Ο καλλιτέχνης έχοντας καταβολές από τον πατέρα του,σπουδαίο γλύπτη Augusto Murer δημιούργησε με κόπο και γνώση τη δικιά του διαδρομή στην τέχνη. Στην πατρίδα του την Ιταλία το όνομά του είναι γνωστό στη ζωγραφική αλλά και στη γλυπτική.Σε παγκόσμιο διαγωνισμό πριν από λίγα χρόνια κέρδισε την πρώτη διάκριση για την κατασκευή του 100ου συντριβανιού στους κήπους του Βατικανού.
 
Με πλούσιο βιογραφικό και έργο, δημιούργησε το δικό του κοινό και το έργο του τελικά ξεπέρασε τα όρια της χώρας του. Σήμερα έργα του, ζωγραφικά και γλυπτά, βρίσκονται σε συλλογές σε πολλά μέρη του κόσμου.
 
 

Στη Ναύπακτο, στον χώρο ART LEPANTO,(έχοντας την υποστήριξη του μουσείου MURER,του Ιταλικού Προξενείου και της προξένου Margherita Bovicelli ,του Δήμου Ναυπακτίας και των χορηγών Χρήστου Σαλαμούρα και Γιάννη Ράπτη), παρουσίασε την ενότητα έργων που προαναφέρθηκε και ο κόσμος που επισκέφθηκε την έκθεση ήταν πολύς.
 
Εκτός από τους φιλότεχνους επισκέφθηκαν την έκθεση άνθρωποι με ειδικό ενδιαφέρον για το γεγονός της Ναυμαχίας καθώς και Σχολεία της περιοχής.
 
Η λήξη της έκθεσης έγινε την Κυριακή 8 Οκτωβρίου και ο Franco Murer άφησε για ανάμνηση και ευχαριστία στο Δήμο Ναυπακτίας ένα έργο του.'' 
 
Επιμέλεια έκθεσης: Νίκος Καλατζής

Το έργο που χάρισε στον Δήμο


 Ο δήμαρχος Ναυπακτίας Παναγιώτης Λουκόπουλος, ο Χρήστος Σαλαμούρας, ο καλλιτέχνης Franco Murer, η πρόξενος Margherita Bovicelli, ο κ. Γιάννης Ράπτης (Art Lepanto) και επιμελητής της έκθεσης Νίκος Καλατζής

Ο δήμαρχος Ναυπακτίας Παναγιώτης Λουκόπουλος, ο Χρήστος Σαλαμούρας, ο καλλιτέχνης Franco Murer, η πρόξενος Margherita Bovicelli, ο κ. Γιάννης Ράπτης (Art Lepanto) και επιμελητής της έκθεσης Νίκος Καλατζής


Franco Murer, Nίκος Καλατζής

Franco Murer, Nίκος ΚαλατζήςΕικόνες από τα έργα του: