Η πόλη της Πάτρας έχει σπουδαία και μακραίωνη ιστορία τεσσάρων χιλιάδων ετών, με τα πρώτα ίχνη κατοίκησης της να χρονολογούνται από την 3η χιλιετία π. Χ.

Φυσικά με το πέρασμα των χρόνων μπορεί η μορφή της να αλλάζει συνεχώς όμως η ομορφιά της συνεχίζει να διατηρείται απαράμιλλη. Τις τελευταίες δεκαετίες μάλιστα έχει αναπτυχθεί αρκετά λόγω της τεχνολογίας χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως έχει χάσει τη γραφικότητα της, την οποία κρατούν ζωντανή μερικές γειτονιές της όπως για παράδειγμα αυτές της Άνω Πόλης.

Ανάμεσα σε εκείνες ανήκει και η γειτονιά του Παντοκράτορα που βρίσκεται κοντά στην περιοχή του Κάστρου. Ξεχωρίζει γιατί ξέρει και κρατά την εικόνα μιας άλλης εποχής, με τα περιποιημένα σπίτια, το πράσινο και τα όμορφα μαγαζάκια. Σε αυτό το μέρος βρέθηκε ο Διονύσης Βαλής, ο οποίος τράβηξε ένα βίντεο για μια περιοχή που κρατάει ακόμη το άρωμα της παλιάς Πάτρας. Εντυπωσιάζουν οι πανοραμικές λήψεις τόσο του Κάστρου όσο και της εντυπωσιακής εκκλησίας του Παντοκράτορα.

Με την πρώτη ευκαιρία ακολουθείστε το παράδειγμα του και επιχειρήστε μια βόλτα στην περιοχή, κάνοντας έτσι ένα νοερό ταξίδι στα παλιά.