Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση του κόσμου και φέτος στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Πάτρας – Θεσμός Αρχαίου Δράματος του Οργανισμού Καλλιτεχνικών Εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Πάτρας.

Αυτό είναι το βασικό συμπέρασμα του απόηχου των εκδηλώσεων, κάτι που ασφαλώς ικανοποιεί και τον Ανδρέα Ανδριόπουλο και τους συνεργάτες του, με δεδομένο ότι διανύουμε μία δύσκολη εποχή όπου αρκετός κόσμος θα πρέπει να στερηθεί από κάπου αλλού, προκειμένου να παρακολουθήσει μία υψηλού επιπέδου καλλιτεχνική παραγωγή.

"Η ανταπόκριση του κόσμου είναι ένα γεγονός παρήγορο, που μας δίνει δύναμη και κουράγιο για να συνεχίσουμε, ειδικότερα στους καιρούς που βρισκόμαστε.

Φέραμε και φέτος παραστάσεις υψηλού επιπέδου, αντίστοιχες του Φεστιβάλ Αθηνών και της Επιδαύρου, δίνοντας την δυνατότητα στους Πατρινούς να γίνουν κοινωνοί σημαντικών θεατρικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων που έχουν να τους δώσουν πράγματα" τονίζει ο κ. Ανδριόπουλος.

"Για μας το Αρχαίο Ωδείο είναι ένας ιερός, ένας ξεχωριστός χώρος πολιτισμού στην Πάτρα που θα πρέπει να φιλοξενεί τέτοιου είδους εκδηλώσεις που να ανταποκρίνονται στην ιστορία και στην διαχρονικότητά του, αναδεικνύοντας ένα υψηλού επιπέδου καλλιτεχνικό αποτέλεσμα".


Ξεκινούν τις διεργασίες για το επόμενο φεστιβάλ

Όπως εξηγεί ο κ. Ανδριόπουλος, ο στόχος του φεστιβάλ είναι να φέρνει στην Πάτρα σπουδαίες παραστάσεις, αλλά και κάποιες εναλλακτικές καινοτόμες παραγωγές που πρωτοπορούν και ανοίγουν νέους ορίζοντες στα θεατρικά και στα καλλιτεχνικά δρώμενα.

Πλέον ο Οργανισμός Καλλιτεχνικών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Πάτρας ετοιμάζεται να φέρει μέσα στον χειμώνα κάποιες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου, ενώ μέσα στο επόμενο διάστημα θα ξεκινήσουν οι διεργασίες για την σύνθεση του προγράμματος του επόμενου φεστιβάλ που θα παρουσιάσει το καλοκαίρι του 2018.