Στο πλαίσιο της αποστολής της η «Cantelena Χορωδία Πάτρας» συμμετέχει στον 2ο Διεθνή Διαγωνισμό και Φεστιβάλ Χορωδιών που διοργανώνουν από κοινού ο διεθνώς αναγνωρισμένος πολιτιστικός οργανισμός Interkultur και ο Δήμος Καλαμάτας.

Στον διαγωνισμό θα λάβουν μέρος 51 χορωδίες από 16 χώρες: 29 χορωδίες από την Ελλάδα και 22 χορωδίες από 15 άλλες χώρες,: Βοσνία, Βραζιλία, Κύπρος, Δανία, Εσθονία, Ιταλία, Ισραήλ, Λουξεμβούργο, Μαλαισία, Νορβηγία, Κίνα, Ρουμανία, Κορέα, Σουηδία  και Ρωσία.

Ο Διαγωνισμός θα διεξαχθεί από τις 11 μέχρι τις 15 Οκτωβρίου 2017 στο Μέγαρο Χορού στην Καλαμάτα και η Cantelena θα διαγωνιστεί την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017 με τρία τμήματα: τη Γυναικεία Χορωδία στην κατηγορία G2, την Μικτή Χορωδία στην κατηγορία G3 και την Παιδική Χορωδία στο υψηλότερο επίπεδο, κατηγορία G1, υπό τη διεύθυνση της Μου Ελένης Παπαδοπούλου – Αραβαντινού, στο πιάνο συνοδεύει η Mαρίνα Mυλωνά.

Οι πρόβες των χορωδών είναι εντατικές και πολύωρες. Τα τραγούδια είναι απαιτητικά και τα κριτήρια βαθμολόγησης αυστηρά. Οι χορωδίες πρέπει να είναι «καλοκουρδισμένες», να αφήνουν συνολικά ομοιογενή εντύπωση και να υπηρετούν με πιστότητα τον συνθέτη και το λόγο.

H Cantelena Χορωδία Πάτρας» έχει ξεκινήσει τη στελέχωση και τις πρόβες της από τον περασμένο Σεπτέμβριο χαράζοντας τη δική της πορεία στο καλλιτεχνικό στερέωμα.

Ο Οργανισμός αποτελεί για τα μέλη του και γι όλους όσους συμμετέχουν στις πολιτιστικές δράσεις του, έναν χώρο δημιουργίας, έκφρασης και κοινωνικής δικτύωσης, συνδυάζοντας το χορωδιακό ρεπερτόριο με άλλες μορφές τέχνης και έκφρασης πέρα από τη μουσική.