Οκ, δεν πάμε να συγκινήσουμε κανέναν! Άλλωστε ο Χρήστος Κριλής είναι ένα χαρούμενο παιδί γεμάτο ενέργεια που πάντα θα τον δεις να κάνει κάτι και κυρίως άλματα...

Έχουμε γράψει κατά τον παρελθόν για τις ικανότητες του στο παρκούρ. Ήταν άλλωστε για δεύτερη χρονιά εκπρόσωπος της Πάτρας στο "Αrt of Motion" που έγινε στην Σαντορίνη το Σαββατοκύριακο που πέρασε.

Αυτά θα σας τα πούμε και παρακάτω, αυτό που αξίζει να αναφέρουμε είναι πως ο 19χρονος Πατρινός παρκουρίστας έχει μια ζωή που δύσκολα θα επιλέξει κάποιος πιτσιρικάς να κάνει μιλώντας για την προπόνηση, την προσπάθεια να γίνει καλύτερος και να ταλαιπωρήσει το σώμα του και που σίγουρα κάποιος ακόμα και μεγαλύτερος δεν κάνει με ευκολία αφού μιλάμε για ένα θέμα υγείας για το οποίο σύμφωνα με τις έρευνες θα ενταθεί τα επόμενα χρόνια.

Έχει σακχαρώδη διαβήτη τα τελευταία 7 χρόνια. Αυτό σημαίνει πως όταν ξεκίνησε να ασχολείται με το παρκούρ έκανε ενέσεις ακόμα και μπροστά στον κόσμο πολλές φορές (όταν έτρωγε έξω όπως όλα τα παιδιά της ηλικίας του), ενώ πρακτικά ήταν κομματάκι δύσκολο για έναν έφηβο να τριγυρνά με παγοκύστες και μια τσάντα "πρώτων βοηθειών" που σίγουρα δεν έδινε την ελευθερία των κινήσεων με την οποία είναι συνδεδεμένη το παρκούρ.

Αυτό επίσης σημαίνει πως σήμερα χάρη στην medtronic κάνει προσπάθεια να μπει στις τάξεις των πρωταθλητών έχοντας συνδεδεμένη επάνω του μια αντλία ινσουλίνης. Σιγά το πράγμα θα πει κάποιος! Και όμως για ένα νέο παιδί η ιστορία αυτή θα μπορούσε να λειτουργεί αρνητικά όπως σε αρκετούς ανθρώπους που δοκιμάζονται σε σχέση με την υγεία τους.

Ο Χρήστος λέει στο patrasevents.gr: "Τα περισσότερα παιδιά που αποκτούν ζάχαρο πέφτουν ψυχολογικά και αυτό το αναφέρω από τις όποιες συναντήσεις και γνωριμίες με ασθενείς είχα μέχρι σήμερα. Δεν είναι κάτι που θα πρέπει να τρομάζει κανέναν. Υπάρχουν τρόποι για την αντιμετώπιση των προκλήσεων της διατήρησης των επιπέδων γλυκόζης αίματος. Αυτό που θα πρέπει να κάνουν κυρίως, είναι να ασχολούνται με κάτι που τους αρέσει και τους γεμίζει την ψυχή. Εγώ έχω το παρκούρ."


Ο 19χρονος παρκουρίστας λοιπόν κάνει αυτό που του αρέσει και αρέσει και σε εμάς, τουλάχιστον να το παρακολουθούμε (δεν ειναι για όλους και καλό είναι να μην το δοκιμάσετε μόνοι σας στο σπίτι).

Ξεκίνησε από τον διαγωνισμό της Πάτρας και εκπροσώπησε την πόλη μας στο πρωτάθλημα της Σαντορίνης. Σε αυτό συγκεντρώνονται οι επαγγελματίες freerunners από 21 χώρες του κόσμου και ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος.

Ο Χρήστος δεν κατάφερε να περάσει στην 2η φάση. "Έμεινα στα προκριματικά αλλά πιστεύω τα πήγα αρκετά καλά μαθαίνοντας από τα λάθη μου και από όλους τους αθλητές που συνάντησα.Μετά την Σαντορίνη πιστεύω θα βελτιωθώ ακόμα περισσότερο.
Κάθε χρόνο όπως και φέτος υπήρχαν πάρα πολλοί freerunners από όλο τον κόσμο, διαφορετικά στυλ, κόλπα και εμπειρίες που δεν βρίσκεις εύκολα.Ήταν πολύ cool μπορώ να πω.

Αξίζει να σημειώσουμε και για την συνεργασία μεταξύ των αθλητών. Για παράδειγμα, στην πίστα έμπαιναν 10αδε που για 15 λεπτά χάριζαν show στους θεατές. Εμείς επικοινωνούσαμε μεταξύ μας αφενός για να μην πέφτει ο ένας πάνω στον άλλων και αφετέρου για ένα καλύτερο θέαμα."

Ο αγώνας στην Σαντορίνη είνια μια πρώτης τάξεως ευκαιρίας διεθνούς προβολής της χώρας! Το red bull art of motion πραγματοποιείται στις στέγες και στις αυλές των πολύχρωμων σπιτιών του νησιού όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες που μας παραχώρησε ο νεαρός παρκουρίστας!


Δεν πρέπει να τα παρατάς ακόμα και όταν πέφτεις...

"Στόχος μου είναι να επιστρέψω βελτιωμένος και όσο μπορώ καλύτερος...", σημειώνει ο Χρήστος στην συζήτηση μας ενώ όταν τα ρωτήσαμε τι διδάχτηκε από αυτή την εμπειρία του, μας απάντησε πως "Δεν πρέπει να τα παρατάς ακόμα και όταν πέφτεις"!

Με ένα τέτοιο μήνυμα αξίζει να κλείσει μια ιστορία που αξίζει να ειπωθεί από ένα νέο παιδί που με την ζωή του μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα για τους μικρούς ή και τους μεγαλύτερους ανθρώπους.

Άλλωστε οι πιο όμορφες ιστορίες, είναι των "άλλων" αυτών που συναντάμε δίπλα μας!


Red bull Art of Motion 2017 Χρήστος Κριλής