Η ΟΜΑΔΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΦΙΛΩΝ LGBT Πελοποννήσου και η Ελεύθερη Κίνηση Πολιτών με αφορμή το υπό ψήφιση νομοσχέδιο για τα διεμφυλικά άτομα, επισημαίνει άλλη μια φορά ότι η ημιμάθεια και η υποκρισία σε θέματα που αφορούν την προσωπικότητα του ατόμου με διακριτά όρια ελευθερίας χωρίς να επιβαρύνει τους συνανθρώπους του σε μια ισότιμη κοινωνία, αποτελεί προτεραιότητα.

Συμφωνούμε με τις οργανώσεις όπως το Σ.Υ.Δ. ότι "Οι περιορισμοί και οι ελλείψεις του νομοσχεδίου είναι πολλοί και σημαντικοί, και δεν μας επιτρέπουν να γιορτάσουμε την ψήφισή του, όπως θα έπρεπε. Τα έγγαμα άτομα, τα άτομα που δεν αυτοπροσδιορίζονται ως άντρες ή γυναίκες, οι πρόσφυγες και οι μετανάστες/ριες δεν θα μπορούν να επωφεληθούν από το νόμο αυτό, ενώ όσα άτομα είναι γονείς δεν θα έχουν το δικαίωμα να αλλάξουν τα στοιχεία τους στη ληξιαρχική πράξη γέννησης των παιδιών τους. Ακόμη, η διαδικασία συνεχίζει να είναι δικαστική, καθιστώντας την αλλαγή των εγγράφων χρονοβόρα και επιβαρύνοντας το άτομο με οικονομικά έξοδα. Τέλος, η αποϊατρικοποίηση της νομικής αναγνώρισης της ταυτότητας φύλου δε θα είναι καθολική καθώς τα άτομα 15 και 16 ετών θα πρέπει να παίρνουν την έγκριση ειδικών ψυχικής υγείας πριν αναγνωρίσουν το φύλο τους".

Παρά τα προβλήματά του, το νομοσχέδιο αποτελεί ένα πρώτο πολύ σημαντικό βήμα προς τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των τρανς ατόμων, τα οποία αντιμετωπίζουν σωρεία δυσκολιών και προβλημάτων στην καθημερινότητα τους επειδή δεν αναγνωρίζεται η ταυτότητα τους όπως τα ίδια τα άτομα την προσδιορίζουν.


ΟΙ ΛΟΑΤΚΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΕΜΦΥΛΙΚΟΙ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΛΙΜΑΝΙ ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ

Έχουμε αναφέρει κάθε φορά που ένας ΛΟΑΤΚΙ άνθρωπος δέχεται λεκτική ή σωματική βία, ο κίνδυνος να προχωρήσει σε αυτοκαταστροφική συμπεριφορά αυξάνεται κατά 2,5 φορές σε σχέση με έναν ετεροφυλόφιλο συνομήλικό του. Επίσης, οι ΛΟΑΤΚΙ διατρέχουν 4 φορές υψηλότερο κίνδυνο αυτοκτονικότητας. Η γλώσσα μας δεν είναι ουδέτερη και αυτό πρέπει να το τονίσουμε.

Εκτός αυτού, υπάρχει τεράστιο ποσοστό κινδύνου για κατάθλιψη, ή έστω άγχος. Είναι γνωστό ότι  η Διεμφυλικότητα βρίσκεται στην Φύση σύμφωνα με τους επιστήμονες. 
Καιρός να αναγνωρίσουμε ότι οι ΛΟΑΤΚΙ και οι διεμφυλικοί ΔΕΝ βρίσκουν ήσυχο λιμάνι ούτε στο σπίτι τους. Καλούμε αυτούς που κριτικάρουν, αποδοκιμάζουν, μηδενοποιούν την αξία της προσωπικότητας των διεμφυλικών που υποτίθεται ότι ενδιαφέρονται, να το πράξουν γιατί το ΤΙΠΟΤΑ είναι το μόνο που γνωρίζουμε σε αυτή την χώρα.

Η διόρθωση φύλου δεν είναι παρά φύσιν κατάσταση όπως λένε οι μέντορες του χθες, είναι προστασία ατομικότητας χωρίς να επηρεάζει την κοινωνία και δεν προσβάλει τον πολιτισμό μας. Ιδίως εκείνοι που ποτέ τους δεν προστάτεψαν τα παιδιά που βρέθηκαν στο δρόμο, εκδιώχτηκαν από το σπίτι τους, αυτοχειριάστηκαν λες και είναι παιδιά ενός κατώτερου Δημιουργού. Σφάλουν με το να υιοθετούν όρους απεχθείς και απάνθρωπους που οδηγούν σε εκτραχηλισμό της προσωπικότητας, της ατομικότητας, της ελευθερίας...