"Μπαράζ" πλειστηριασμών αναμένεται να γίνει μέσα στο επόμενο διάστημα στην Πάτρα, με τους νομικούς των τραπεζών να έχουν ξεκινήσει ήδη να στέλνουν τα σχετικά ραβασάκια ή τα προειδοποιητικά τηλεφωνήματα στους οφειλέτες ιδιοκτήτες ακινήτων.

Το "τσουνάμι" των πλειστηριασμών θα αφορά αρχικά τα ακίνητα που δεν αποτελούν πρώτη κατοικία, ενώ θα έχουν να κάνουν με τις οφειλές στο δημόσιο, αλλά στις τράπεζες. Η αύξηση της διαδικασίας των πλειστηριασμών θα είναι συγκοινωνών δοχείο με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς που προωθεί η κυβέρνηση υπό τις επιταγές των εταίρων.

Ωστόσο, το θετικό για τους δανειολήπτες που κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους είναι ότι η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μελών του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Πατρών και Δυτικής Στερεάς Ελλάδας αποφάσισε την αποχή των συμβολαιογράφων από τη διενέργεια των πλειστηριασμών και των πράξεων μεταβολής τους σε πλειστηριασμούς με ηλεκτρονικά μέσα, μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2017.

Κάτι που σημαίνει ότι οι συμβολαιογράφοι της Πάτρας και της Δυτικής Ελλάδας γενικότερα, δεν θα προχωρούν σε ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. Στην ίδια συνέλευση αποφάσισαν την διενέργεια ηλεκτρονικών πλειστηριασμών μία φορά και όχι τρεις φορές την εβδομάδα όπως προβλέπεται.

Όπως αναφέρουν σε σχετική τους ανακοίνωση: «Είμαστε αλληλέγγυοι στους αδύναμους οικονομικά συμπολίτες μας οι οποίοι υπό τις παρούσες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες κινδυνεύουν να απολέσουν την κατοικία τους και καλούμε την Πολιτεία να μεριμνήσει με τις αναγκαίες νομοθετικές παρεμβάσεις, πλέον των μέχρι σήμερα προβλεπομένων, για την προστασία αυτών».