Η Περιφέρεια Δ. Ελλάδος, το 3ο Π.Τ. της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος και το Τμήμα Νοσηλευτικής του AΤΕΙ Δ.. Ελλάδας συνδιοργανώνουν  τις 12 και 13 Οκτωβρίου διημερίδα  με θέμα: «Προσεγγίζοντας τη Νοσηλευτική στην καθημερινή κλινική πράξη» που θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο του ΑΤΕΙ Δ. Ελλάδας και  ώρα έναρξης  9:00 στις 12 Οκτωβρίου.

Κατά τη διάρκεια της διημερίδας θα πραγματοποιηθούν μια σειρά από διαλέξεις, στρογγυλά τραπέζια ,ελεύθερες ανακοινώσεις και κλινικά φροντιστήρια, από καταξιωμένα στελέχη του χώρου της υγείας και της πανεπιστημιακής κοινότητας, τα οποία θα αποτελέσουν εφαλτήριο για περαιτέρω επιμόρφωση και αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας.  

Παράλληλα με τις εργασίες της διημερίδας θα πραγματοποιηθεί εθελοντική αιμοδοσία, ενημέρωση από το Σύλλογο ατόμων με σακχαρώδη διαβήτη Πάτρας «Ζωή Γλυκιά» και από την εθελοντική ομάδα του ΚΕΔΜΟΠ θα πραγματοποιούνται εγγραφές εθελοντών δοτών μυελού των οστών.

Τέλος θα αποτελέσει κάλεσμα ενότητας προς όλους τους Νοσηλευτές/τριες, ε στόχο την  αναβάθμιση του ρόλου του Νοσηλευτή τόσο στις δομές υγείας, όσο και στην Κοινωνία.