Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι προετοιμασίες για το άνοιγμα των συμμετοχών στον 6ο διεθνή ποδηλατικό αγώνα “Bike Odyssey”, που θα διεξαχθεί από τις 17 έως τις 24 Ιουνίου του 2018, με το κυρίως μέρος του να διασχίζει την Πίνδο.

Πρόκειται για έναν από τους πιο σκληρούς αγώνες ορεινής ποδηλασίας στον κόσμο και τον μεγαλύτερο στο είδος του mountain bike στην Ελλάδα. Διαρκεί συνολικά οκτώ ημέρες, με αντίστοιχο αριθμό ετάπ, η δε διαδρομή έχει συνολική απόσταση 620 χιλιόμετρα με 19800 μέτρα υψομετρικές διαφορές! Λαμβάνουν μέρος ομάδες των δύο ατόμων.

Η διοργάνωση ξεκίνησε το 2013, διεξάγεται τον Ιούνιο κάθε χρονιάς και προσελκύει παγκόσμιο ενδιαφέρον, καθώς στους πέντε πρώτους αγώνες τα προηγούμενα χρόνια μετείχαν ποδηλάτες από Γαλλία, Αγγλία, Ιταλία, Δανία, Σουηδία, Τουρκία, Ρωσία, Βουλγαρία, Σερβία, Ινδονησία, Αυστραλία, Ισραήλ, Κύπρο, Ν. Αφρική, Τρινιντάτ & Τομπάγκο, Σκωτία.

Οι συμμετέχοντες αθλητές θα απολαύσουν οχτώ ημέρες mountain bike στις πιο όμορφες διαδρομές της Πίνδου. Η αφετηρία, σύμφωνα με το αρχικό πρόγραμμα, που ίσως υποστεί μικρές τροποποιήσεις στην πορεία, θα γίνει στη γραφική Σμίξη των Γρεβενών και με ενδιάμεσους ημερήσιους τερματισμούς στο Μέτσοβο, στην Πύλη Τρικάλων, το Νεοχώρι Καρδίτσας, το Κρίκελλο Ευρυτανίας, τον Αθανάσιο Διάκο Φωκίδας, την Άνω Χώρα Αιτωλοακαρνανίας, ο αγώνας έχει τελικό προορισμό την Ναύπακτο. Συνολικά οι ποδηλάτες θα περάσουν μέσα από τουλάχιστον 50 μικρά και μεγάλα χωριά στο μήκος της διαδρομής αυτής.

Στο πλαίσιο του αγώνα, διοργανώνονται παράλληλα και δύο τριήμερα, στην αρχή και στο τέλος του οκταήμερου, για όσους δεν έχουν την επιλογή ή το επίπεδο μίας πολυήμερης δοκιμασίας: Ο 3-Day North Odyssey (με αφετηρία τη Σμίξη) και ο 3-Day South Odyssey, με αφετηρία το Κρίκελλο και τερματισμό τη Ναύπακτο.

Οι αθλητές θα έχουν την ευκαιρία να διασχίσουν μέρη απίστευτου φυσικού κάλλους, να περάσουν από δρυμούς, ποτάμια και σημεία ιστορικού ενδιαφέροντος και να νιώσουν την ένταση και την αδρεναλίνη του επικού αυτού αγώνα.

Η διοργάνωση πέρα από την αγωνιστική δράση, δίνει τη δυνατότητα σε όποιον το επιθυμεί να ζήσει το Bike Odyssey από την πλευρά του τουρίστα και να έχει την ευκαιρία να δει όλη την περιοχή και την άγρια ομορφιά της Πίνδου σαν μια μεγάλη εκδρομή!

Οι συμμετοχές θα ανοίξουν τα μεσάνυχτα της 30ης Νοεμβρίου και θα διαρκέσουν όλο το Δεκέμβριο.


Bike Odyssey 2018: Teaser Video