Στο ιστορικό πρώτο ταξίδι του στη Ρωσία κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός τον βασιλιά Σαλμάν της Σαουδικής Αραβίας.

«Η επίσκεψη του Σαουδάραβα βασιλιά και της μεγάλης αντιπροσωπείας του θεωρείται ιστορική και είναι η πρώτη του επικεφαλής του βασιλείου στη Ρωσία. Σημαντικές συμφωνίες αναμένεται να υπογραφούν στη διάρκειά της, συμφωνίες που θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη των σχέσεων των δύο χωρών» δήλωσε ο Σαουδάραβας Υπουργός Εξωτερικών σε συνάντησή του με την πρόεδρο της ρωσικής Άνω Βουλής Βαλεντίνα Ματβιένκο.

Ο βασιλιάς έφτασε στη Μόσχα την Τετάρτη και την Πέμπτη συναντήθηκε με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν. Πριν το τετ-α-τετ διοργανώθηκε επενδυτικό φόρουμ με περισσότερες από 200 ρωσικές και σαουδαραβικές εταιρείες να συμμετέχουν.

Όπως γράφει το Bloomberg, ο βασιλιάς Σαλμάν έφερε μαζί του αντιπροσωπεία με... 1.500 μέλη, μια χρυσή σκάλα και τα δικά του χαλιά. Μάλιστα την ώρα που κατέβαινε η κυλιόμενη σκάλα δυσλειτούργησε κι λετσι ο 81χρονος βασιλιάς χρειάστηκε να κατέβει τα υπόλοιπα σκαλιά με τα πόδια.

Στο κέντρο της ρωσικής πρωτεύουσας, ο βασιλιάς έφτασε με μεγάλη αυτοκινητοπομπή που συνοδευόταν και από αυτοκίνητα της ρωσικής αστυνομίας.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, το κόστος για τα δωμάτια στα δύο ξενοδοχεία, στα οποία κατέλυσε η «αποστολή» του Σαουδάραβα βασιλιά, θα φτάσει τα τρία εκατομμύρια δολάρια.

Το Ριάντ, πάντως, δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο σχετικά με τις πληροφορίες αυτές.


Russia: Saudi King arrives in Moscow for historic state visit