Άργησαν κάπου 40 χρόνια και κάτι, όμως κάλλιο αργά παρά ποτέ.

Στους χωματόδρομους της όμορφης Κρήνης και στα σοκάκια γύρω από το προάστιο αυτό, μακριά από το κέντρο της Πάτρας, στρώθηκαν τσιμέντο και άσφαλτος. Μέχρι τώρα οι κάτοικοι της Κρήνης είχαν συνηθίσει να βγαίνουν από τα σπίτια τους και τα οικόπεδά τους, τρώγοντας στην… μάπα τις σκόνες από τους χωματόδρομους.

Όταν φυσούσε βλέπετε η κατάσταση ήταν κάπως ανυπόφορη, σε ένα προάστιο απομακρυσμένο, αλλά και αποκομμένο από τους φορείς και την πολιτεία της Πάτρας. Όσο για τον χειμώνα; Όπως καταλαβαίνετε, όταν έβρεχε οι δρόμοι γίνονταν λίμνες και σε πολλά σημεία τους ήταν απροσπέλαστοι για τους κατοίκους της Κρήνης που αισθάνονταν και με το δίκιο τους δημότες ενός κατώτερου δήμου.

Βλέποντας τις εργασίες που γίνονταν στους δρόμους, με τα συνεργεία του δήμου να ρίχνουν άσφαλτο δεν πίστευαν στα μάτια τους. Από εκεί προκύπτει και ο ενθουσιασμός τους, με τον πρόεδρο της κοινότητας, Αργύρη Παπαδιαμαντόπουλο, να ανεβάζει φωτογραφίες για να διαφημίσει το τρομερό γεγονός.

Σκεφτείτε τι θα γίνει μέσα στον Οκτώβριο, όταν θα πέσει άσφαλτος σε δρόμο 500 μέτρων που θα φτάνει ως το κοιμητήριο του χωριού. Παίζει να διοργανώσουν και γλέντι για να το γιορτάσουν. Βλέπετε, οι προηγούμενοι της δημοτικής ηγεσίας, τους είχαν ξεγραμμένους. Αλλά για την νυν δημοτική αρχή, είπαμε Πάτρα δεν είναι μόνο το κέντρο της. Πάτρα είναι και η Κρήνη!