Πατρινό κρασί πίνει στις εξόδους του το ζεύγους Μακρόν, πηγαίνοντας σε ελληνοκυπριακό εστιατόριο του Παρισιού.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το Euro2day, και οι δυο γνώρισαν και λάτρεψαν την ελληνική κουζίνα με την βοήθεια των Ευαγόρα και Ανδρέα Μαυρομάτη, γνωστών Ελληνοκύπριων επιχειρηματιών, που έχουν ένα από τα πιο διάσημα ελληνοκυπριακά εστιατόρια στο Παρίσι, το οποίο επισκέπτονται τακτικά μαζί, αλλά και με διάσημους φίλους τους.

Αγαπημένες τους γεύσεις από την ελληνική κουζίνα είναι κοχύλια μαριναρισμένα με μπαχαρικά, γλυκάδια, ψητό μοσχάρι με καρύδια συνοδευμένα με κρεμμύδια και γλυκές πιπεριές σε σάλτσα πετιμεζιού που συνήθως τα συνδυάζουν με κόκκινο κρασί Παρπαρούση.

Όσο για το επιδόρπιο, το ζεύγος Μακρόν τρελαίνεται για την καρυδόπιτα ή γλυκό κουταλιού Κουμ Κουάτ, που το συνοδεύει με την Κουμανδαρία, το αρχαιότερο κρασί στον κόσμο το οποίο παράγεται ακόμα και σήμερα στην Κύπρο.

Σε μια από τις επισκέψεις του στο εστιατόριο των VIP του ελληνοκύπριου επιχειρηματία, ο Γάλλος πρόεδρος, που έχει ενθουσιαστεί από τις ελληνοκυπριακές γεύσεις, είχε γράψει στο βιβλίο των ευχαριστηρίων: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ για την υποδοχή σας, για την γενναιοδωρία σας και για τα 35 χρόνια δέσμευσης εδώ (στη Γαλλία). Φιλικά, Εμανουέλ Μακρόν».