Μπορεί να έλεγαν αρκετοί ότι τον φετινό χειμώνα οι φοιτητές που θα έρθουν στην Πάτρα θα είναι λιγότεροι, αφού λόγω της κρίσης οι υποψήφιοι των πανελληνίων προτιμούν τον τόπο της εντοπιότητας για τα φοιτητικά τους χρόνια, όμως φαίνεται ότι στις εκτιμήσεις τους έπεσαν έξω.

Βρισκόμαστε στις αρχές του Οκτωβρίου και οι φοιτητές εξακολουθούν να έρχονται στην Πάτρα και να πιάνουν διαμερίσματα για την χρονιά που έχουν μπροστά τους.

Ακόμα και αν η εξεταστική πλέον τελείωσε υπάρχουν αρκετοί φοιτητές που για αυτούς τώρα ξεκινάει η χρονιά, καταφέρνοντας προφανώς να πάρουν την μεταγραφή που ζητούσαν για το Πανεπιστήμιο Πατρών.

Βλέπετε, παρά την κρίση που υπάρχει, το Πανεπιστήμιο Πατρών παραμένει στις υψηλές θέσεις της λίστας των προτιμήσεων των νέων για σπουδές, ενώ η φοιτητική ζωή της πόλης είναι από μόνη της ένα κίνητρο για τους σπουδαστές, ώστε να ξεπεραστούν οι όποιες δυσκολίες υπάρχουν στο οικονομικό. Φέτος λοιπόν για έναν παρατηρητή που βλέπει τα πράγματα στην… από έξω, οι φοιτητές μοιάζουν να είναι περισσότεροι από κάθε άλλη χρονιά.

Και αν δεν μας πιστεύετε μία βόλτα στα νεανικά και φοιτητικά στέκια της Πάτρας, αλλά και στους δρόμους του κέντρου, θα έπειθε σίγουρα και τον οποιοδήποτε «άπιστο».

Χαμός γίνεται κάθε βράδυ και οι δρόμοι της πόλης έχουν ζωή, νιάτα και ομορφιά…