Σε αναζήτηση στέγης που θα φιλοξενήσει τα μαθήματα και τους μαθητές του Δημοτικού Ωδείου, βρίσκονται στον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων.

Μετά τους σοβάδες που έπεσαν σε αίθουσες του νεοκλασικού κτιρίου που στεγάζεται το Δημοτικό Ωδείο της Πάτρας, στην οδό Αράτου και Μαιζώνος, ενός κτιρίου που βρίσκεται σε κακή κατάσταση και χρειάζεται άμεση επισκευή, ο Πολιτιστικός Οργανισμός είναι υποχρεωμένος να βρει ένα κτίριο όπου θα γίνονται τα μαθήματα.

Η μετακόμιση του Δημοτικού Ωδείου θα είναι προσωρινή, καθώς στο μεσοδιάστημα θα ξεκινήσουν και οι εργασίες για την αποκατάσταση και την επισκευή του νεοκλασικού στολιδιού που βρίσκεται στο κέντρο της Πάτρας, το οποίο θα παραμείνει η μόνιμη βάση του φορέα.

Οι εργασίες θα ξεκινήσουν άμεσα, όμως κανείς δεν ξέρει πόσο θα διαρκέσουν και κατά προέκταση πόσο καιρό οι μαθητές του Δημοτικού Ωδείου θα πρέπει να αποχωριστούν το «σπίτι» τους.

Για το θέμα αναμένεται να υπάρξουν ανακοινώσεις από τον Πολιτιστικό Οργανισμό μέσα στις επόμενες ημέρες. Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, το κτίριο που θα στεγάσει προσωρινά το Δημοτικό Ωδείο, θα είναι κατά πάσα πιθανότητα έξω από το κέντρο της Πάτρας.