Η Ζωοπανήγυρις της Βουντούχλας αποτελεί Πολιτιστικό και Κοινωνικό γεγονός στην περιοχή του Ερυμάνθου, στην Αχαΐα.

Στη θέση «Χάνι Βουντούχλας» της Τ.Κ. Ερυμάνθειας, πραγματοποιείται ένα από τα πιο γνωστά πανηγύρια της περιοχής, μία γιορτή που οι ρίζες της βρίσκονται στις αρχές του προηγούμενου αιώνα.

Από το 1901, διεξάγεται η ετήσια εμπορική πανήγυρη του πρώην Δήμου Τριταίας η οποία συστάθηκε με Β.Δ. της 8.1.1901 (ΦΕΚ 8/12.1.1901). Από Παρασκευή 13 έως και Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017, διεξάγεται η «117η Εμπορο-ζωοπανήγυρις Βουντούχλας» και συνιστά τη συνέχεια της παράδοσης μιας ολόκληρης περιοχής μέσα στο χρόνο.

Η ζωοπανήγυρη κρατά ακόμα και μετά τόσα χρόνια την παλιά της αίγλη. Κτηνοτρόφοι και γεωργοί συρρέουν στην περιοχή για να πουλήσουν τα προϊόντα τους. Η διοργάνωση προκαλεί το μεγάλο ενδιαφέρον το μικροπωλητών που συνοδεύουν τους γεωργούς και κτηνοτρόφους οι οποίοι εκθέτουν τα προϊόντα και τα ζώα τους.

Για την καλύτερη λειτουργία της διαμορφώθηκε κατάλληλα ο χώρος, έτσι ώστε να χωρίζονται τα ζώα από τα εκθέματα των μικροπωλητών, αλλά και την υπόλοιπη «πραμάτεια» των γεωργών και των κτηνοτρόφων, όχι μόνο για εξασφάλιση υγιεινής αλλά και για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επισκεπτών και θα λειτουργεί από 10:00 το πρωί έως αργά το βράδυ, ενώ καθημερινά οι ταβέρνες διαθέτουν παραδοσιακά το ψητό γουρουνόπουλο και ορχήστρες δημοτικής μουσικής.

Το Σάββατο 14 Οκτώβρη στις 7:00μ.μ. θα πραγματοποιηθεί παράσταση Καραγκιόζη για τους μικρούς μας φίλους, ενώ τα Χορευτικά τμήματα από Δ.Ε. Τριταίας, Δεμένικα και Δ. Πατρέων θα παρουσιάσουν στους επισκέπτες παραδοσιακούς και λαϊκούς χορούς.