Δύο τρία κόκκινα τριαντάφυλλα, σε ένα από τα παγκάκια στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου, άφησαν οι Πατρινοί στη μνήμη του Πολωνού ακορντεονίστα που έφυγε από την ζωή, συγκινώντας την Πάτρα και τους κατοίκους της.

Δύο τρία τριαντάφυλλα στο "στέκι" του 54χρονου ξένου μετανάστη, εκεί που τον γνώρισε και τον αγάπησε η Πάτρα, ακούγοντας την εκλεκτή μουσική του, βλέποντας το ζεστό χαμόγελο του και τον ευρωπαϊκό αέρα που απέπνεε η ευγενική προσωπικότητα του.

Ήταν ένας από τους ξένους που αγαπήθηκε από την Πάτρα και αγάπησε και αυτός την πόλη. Οι περισσότεροι θα τον θυμούνται να παίζει το ακορντεόν του, φορώντας πότε το καπέλο του, πότε τον σκούφο του, έχοντας πάντα δίπλα του το σκυλάκι του, την Νταίζη.

Η θέα των λουλουδιών, περνώντας από το σημείο όπου καθόταν αυτός ο γλυκός ξένος, σίγουρα συγκίνησε αρκετούς Πατρινούς. Την ίδια ώρα κάποια μέτρα πιο έξω από τον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου, στον ιερό ναό Καθολικών του Αγίου Ανδρέα γινόταν η κηδεία του. Συγκίνηση και βουβός πόνος για έναν άνθρωπο που έφυγε από κοντά έτσι αθόρυβα, όπως ήρθε.


Τι γράφει η κόρη του στο facebook

«Ένας πολύχρονος μουσικός και ποιητής μας άφησε. Με μεγάλη θλίψη και λύπη θέλουμε να αποχαιρετήσουμε τον υπέροχο πατέρα, σύζυγο και παππού Jarosław Turton. Η μνήμη σου θα παραμείνει στην καρδιά μας. Καλό παράδεισο» γράφει στο facebook η μία από τις κόρες του και συμπληρώνει:

«Η μάζα για την ιερή μνήμη του Jarosław Turton θα πραγματοποιηθεί στις 6 Οκτωβρίου στην Εκκλησία του θείου Έλεος στην Πολωνία στην πόλη Ostrów Wlkp στις 6:30 μμ».

Στο μεταξύ δεκάδες είναι οι αναρτήσεις, τα post, οι φωτογραφίες και τα άρθρα που έχουν ανέβει στο διαδίκτυο για τον ξένο αυτόν που ήρθε από την Πολωνία  για να μας παίξει μουσική, να μας τραγουδήσει και να μας συγκινήσει. Έφυγε μόνος, όμως, βλέποντας από εκεί ψηλά όλα αυτά τα μηνύματα αγάπης, σίγουρα θα έχει αγαλλιάσει η ψυχή του.

(Τη φωτογραφία με το τριαντάφυλλο ανέβασε στο προφίλ της η δημοσιογράφος Βίκυ Δρακούλη, ενώ το βίντεο είναι του Γιάννη Δημογιάννη).


Με τον Μπρουνο