Σε ετοιμότητα και εγρήγορση βρίσκονται οι οργανωμένοι οπαδοί της Παναχαϊκής για το φιλικό που πρόκειται να δώσει η «κοκκινόμαυρη» ομάδα, το απόγευμα της Πέμπτης στις 19:00, με την ΑΕΚ.

Πρόκειται για ένα φιλικό που θα γίνει σε γιορτινή ατμόσφαιρα, με τους οργανωμένους οπαδούς να δημιουργούν ένα υπέροχο κλίμα που αφενός θα αναδεικνύει την δυναμική της Πατρινής ομάδας και από την άλλη θα επισφραγίζει την επιστροφή της στην αφρόκρεμα του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Το τελευταίο, μάλιστα, για τους οπαδούς της Παναχαϊκής αποτελεί από μόνο του γιορτή. Γι' αυτό και σκοπεύουν να το γιορτάσουν, δίνοντας μία ανάλογη παρουσία στο γήπεδο, γεμίζοντας της κερκίδες της Αγυιάς.

Το να παίζει η Παναχαϊκή, μια ιστορικότερη ομάδα της επαρχίας με έναν σύλλογο όπως η ΑΕΚ, δείχνει από μόνο του ότι τα πράγματα έχουν πάρει μία σωστή πορεία για το «κοκκινόμαυρο» σωματείο.

Όμως αυτό που θέλουν να προάγουν οι οργανωμένοι οπαδοί της Παναχαϊκής και όλα τα κλαμπ είναι ότι στην Πάτρα δεν υπάρχει λόγος να υπάρχει άλλη ομάδα πέρα από το όνομα της «κοκκινόμαυρης» θεάς.

Αυτό σημαίνει ότι η Παναχαϊκή, εφόσον έχει την ανάλογη αγωνιστική ανοδική πορεία, θα μπορεί να έχει τους δικούς της φιλάθλους, τους δικούς της οπαδούς, αφού είναι από μόνη της μία μεγάλη ομάδα που πέρα από παρόν, έχει και μέλλον.


Έχει παρόν και μέλλον η "κοκκκινόμαυρη" κερκίδα

Δεν χρειάζεται πλέον για ένα νέο παιδί να είναι για παράδειγμα και ΑΕΚ και Παναχαϊκή, μπορεί και πρέπει να είναι μόνο Παναχαϊκή, έχοντας για έμβλημα το ρόπαλο του Ηρακλή και τα φτερά της Νίκης.

Αυτό λοιπόν που θα προσπαθήσουν να δείξουν οι οπαδοί της Παναχαϊκής στο φιλικό με την ΑΕΚ, είναι ότι η μειονεκτικότητα που χαρακτήριζε τα παλιότερα χρόνια τις σχέσεις του συλλόγου με τις ομάδες του ΠΟΚ αποτελεί παρελθόν.

Πώς θα το δείξουν; Μέσα στο γήπεδο, πάνω στις κερκίδες, τραγουδώντας στην σκεπαστή, με ένα φίλαθλο και οπαδικό τρόπο που θα αναδεικνύει την οπαδική συνείδηση και τον ρόλο του οπαδού σε έναν σύλλογο που πλέον βαδίζει σε σύγχρονα πρότυπα σε όλα τα πεδία, έχοντας ακόμα και την δική του μαθητική κερκίδα. Τα υπόλοιπα στο γήπεδο.