Παρουσία του Franco Murer του σπουδαίου Ιταλού καλλιτέχνη έγιναν τα εγκαίνια της έκθεσης “O Θερβάντες στη Ναυμαχία της Ναυπάκτου“ την Κυριακή 1η Οκτωβρίου!

Ο Ιταλός εικαστικός υποδέχθηκε τον κόσμο στον υπέροχο χώρο του "Αrt Lepanto", συστήνοντάς μας την "άγνωστη", για πολλούς, συμμετοχή του Μιγκέλ Θερβάντες του συγγραφέα του Δον Κιχώτη, στη Ναυμαχία της Ναυπάκτου!

Έργα εντυπωσιακά με ηρωικές μάχες και γεγονότα που "ζωντάνεψαν" την περιπέτεια. Στα εγκαίνια είχαμε την χαρά εκτός από τα έργα να γνωρίσουμε και τον άνθρωπο, Franco Murer, ο οποίος συνομίλησε με όλους τους καλεσμένους και τους ευχαρίστησε προσωπικά για την παρουσία τους.


Η έκθεση που διοργάνωσε ο Δήμος Ναυπακτίας με το Ιταλικό προξενείο της Νοτίου Πελοποννήσου πραγματοποιείται την εβδομάδα εορτασμού της 446ης επετείου από τη Ναυμαχία της Ναυπάκτου και μπορούν όλοι να την επισκεφτούν μέχρι και τις 9 Οκτωβρίου.

Το παρόν στα εγκαίνια έδωσε ο δήμαρχος Ναυπάκτου Τάκης Λουκόπουλος, αλλά και η πρόξενος Margherita Bovicelli η οποία μίλησε για την συνεργασία της με τον Franco Murer και την ξεχωριστή αυτή έκθεση!

Χορηγός της έκθεσης είναι ο Δημοτικός Σύμβουλος Χρήστος Σαλαμούρας, ενώ ο χώρος Art Lepanto χορηγείται από τον Γιάννη Ράπτη.


Eγκαίνια της έκθεσης "Ο Θερβάντες στη Ναυμαχία της Ναυπάκτου"


Μέχρι και τις 9 Οκτωβρίου το ενετικό λιμάνι γίνεται πόλος έλξης και με την ευκαιρία των εκδηλώσεων για την επέτειο της Ναυμαχίας καλούμαστε όλοι, να δούμε την έκθεση την οποία ο Franco Murer εμπνεύστηκε από τη ναυμαχία που έγινε στον κόλπο της Ναυπάκτου και φυσικά από τον αγαπημένο του Θερβάντες!

Το φιλότεχνο κοινό όλη της περιοχής έχει μια σπάνια ευκαιρία να απολαύσει μια έκθεση μεγάλων προδιαγραφών, στα εγκαίνια της οποίας βρεθήκαμε και εμείς...

Δείτε φωτογραφίες και video:


"Ο Θερβάντες στη Ναυμαχία της Ναυπάκτου" - Έκθεση Franco Murer @ Αrt Lepanto