Έγινε η διακήρυξη του έργου για την μετεγκατάσταση του Δημαρχείου της Πάτρας, στο πρώην Αρσάκειο στην Μαιζώνος, σε συνδυασμό με την αποκατάσταση και την ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου αυτού που αποτελεί ένα στολίδι για την πόλη.

Σύμφωνα με το σχέδιο της μελέτης στο κτίριο του πρώην Αρσακείου θα μεταφερθούν όλες σχεδόν οι δημοτικές υπηρεσίες, με τον δήμο να εξοικονομεί ένα ποσό που αντιστοιχεί σε 16. 000 ευρώ τον μήνα,  από τις μισθώσεις και τα ενοίκια που δίνει.

Παράλληλα η συγκέντρωση των δημοτικών υπηρεσιών σε ένα κτίριο θα διευκολύνει σε μεγάλο βαθμό τους πολίτες του. Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 4 εκατομμυρίων ευρώ και το διακήρυξε ο δήμος με καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών την 19η Οκτωβρίου 2017.  

Η αποκατάσταση του πρώην Αρσακείου, σύμφωνα με την μελέτη που έχει γίνει, δεν θα αλλοιώσει τα χαρακτηριστικά και την τυπολογία του κτιρίου το οποίο είναι χαρακτηρισμένο ως διατηρητέο κτίριο.

Εξάλλου, τα γραφεία του δημάρχου και των αντιδημάρχων δεν θα πάνε τελικά στο πρώην Αρσάκειο, αλλά θα παραμείνουν στην Μαιζώνος. Το σχέδιο στο παλαιό Αρσάκειο για την στέγαση των δημοτικών υπηρεσιών, σύμφωνα με την έκθεση που έχουν καταθέσει οι τεχνικές υπηρεσίες του δήμου, έχει ως εξής:

-Το αρχείο της Πολεοδομίας, η αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου και η Διεύθυνση Προσόδων στο ημιυπόγειο.

-Η Διεύθυνση Έργων στο ισόγειο.

-Η Διεύθυνση Πολεοδομικού Σχεδιασμού στον πρώτο όροφο, όπου θα υπάρχει και αίθουσα εκδηλώσεων.

-Οι Διευθύνσεις Οικονομικής Διαχείρισης, Διοίκησης και Προμηθειών στον δεύτερο όροφο.

-Στο δώμα θα λειτουργεί καπνιστήριο.