Μέχρι το τέλος του 2017 οι επισκέπτες της πρωτεύουσας θα ανέλθουν σε πέντε εκατομμύρια, γεγονός που καθιστά την Αθήνα πρωταγωνίστρια στα τουριστικά δρώμενα. Αυτό επεσήμανε μεταξύ άλλων σχετικά με τον εισερχόμενο τουρισμό στην Αθήνα, ο δήμαρχος της πόλης, Γιώργος Καμίνης, από το βήμα της σημερινής εκδήλωσης για το 5ο Travel Trade Athens.

Η επίτευξη του ρεκόρ, όπως είπε ο κ. Καμίνης, ήρθε ως αποτέλεσμα συντονισμένων ενεργειών, που ανέδειξαν την Αθήνα στην κορυφή των επιλογών των ξένων τουριστών. Είναι χαρακτηριστικό, ότι η έκθεση Documenta 14, που πραγματοποιήθηκε και στην Αθήνα, προσέλκυσε πάνω από 340.000 επισκέπτες, ανέφερε ο δήμαρχος και επεσήμανε ότι με τέτοιες δράσεις μπορεί να επιμηκυνθεί η τουριστική περίοδος για την πρωτεύουσα.

Μάλιστα, για το 2018, αρχής γενομένης από τον Απρίλιο, η Αθήνα θα αναγορευτεί σε «Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου και είναι βέβαιο ότι και για τη νέα χρονιά τα βλέμματα θα είναι στραμμένα επάνω της, ανέφερε ο κ. Καμίνης.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, στην παρέμβασή του, ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ, Κωνσταντίνος Τσέγας, αναφέρθηκε στη στρατηγική του υπουργείου για τουρισμό 365 ημέρες το χρόνο, επισημαίνοντας ότι την φετινή χρονιά έχουν πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα 35 ταξίδια εξοικείωσης (Fam Trips), με πάνω από 200 εξειδικευμένους δημοσιογράφους ταξιδιωτικού ρεπορτάζ και blogers.

Από την πλευρά του, ο Ευτύχης Βασιλάκης, αντιπρόεδρος της Aegean, στάθηκε στη σημασία της συνεργασίας ανάμεσα στον Δήμο και στην ιδιωτική πρωτοβουλία, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα, ότι η αεροπορική εταιρία θα συνδράμει με νέες συνδέσεις και αύξηση των πτήσεων από και προς την Αθήνα.

Σήμερα και αύριο η καρδιά της Αθήνας χτυπάει στο 5ο Travel Trade Athens, όπου ο Δήμος Αθηναίων φέρνει για 5η χρονιά στο ίδιο τραπέζι Έλληνες και ξένους επαγγελματίες του τουρισμού, με στόχο ενίσχυση της τουριστικής προβολής της Αθήνας.

Έχοντας μέχρι σήμερα 9.500 συναντήσεις, μεταξύ ξένων και Ελλήνων επαγγελματιών και μεγάλο αριθμό νέων συνεργασιών, «η εν λόγω διοργάνωση έχει αναδειχθεί σε κορυφαίο θεσμό για την προβολή του τουριστικού προϊόντος της Αθήνας» τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης. Εφέτος οι συναντήσεις αναμένεται να ανέλθουν σε 3.000, με τους ξένους επαγγελματίες του τουρισμού να ξεπερνούν τους 100, αλλά και τις ελληνικές επιχειρήσεις που συμμετέχουν στα επαγγελματικά ραντεβού να ανέρχονται σε 140.