Καβγάς ξέσπασε μεταξύ του Αχαιού βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου και του Γραμματέα της Ν.Δ. και στενού συνεργάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη, Λευτέρη Αυγενάκη.

Αιτία τα σενάρια που είδαν το τελευταίο διάστημα το φως της δημοσιότητας και σύμφωνα με τα οποία Νικολόπουλος και τοπικά στελέχη της ΝΔ επιχειρούν να συγκροτήσουν κοινό ψηφοδέλτιο για τις Επιμελητηριακές εκλογές.

Η αφορμή δόθηκε από τον γραμματέα της ΝΔ ο οποίος μιλώντας από τα Καλάβρυτα το Σάββατο χαρακτήρισε τον κ. Νικολόπουλο «πλανόδιο παραγοντίσκο που πρόδωσε την παράταξή που τον ανέδειξε» και τόνισε ότι η Ν.Δ. δεν έχει ανάγκη να την "πατρονάρει κανένας".

Παράλληλα, αυτό που μάλλον έβγαλε εκτός εαυτού τον Αχαιό βουλευτή ήταν μία ανάρτηση του κ. Αυγενάκη στην προσωπική του σελίδα στο facebook στο οποίο έγραφε: «Είναι βέβαιο ότι ο Νικολόπουλος και οι πρακτικές του είναι παρελθόν γα την παράταξή μας».


Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωση του κ. Νίκου Νικολόπουλου:

«Για δες ποιος μιλάει! Μετά το προσκύνημα στο Μέγα Σπήλαιο

πήγαινε να ψηφίσεις το νόμο για την αλλαγή φύλου!»

Με αφορμή αναφορά του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ από τα Καλάβρυτα, στις πολιτικές παρεμβάσεις και την πολιτική διαδρομή του βουλευτή Αχαΐας Νίκου Νικολόπουλου το γραφείο τύπου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος, σε γραπτή δήλωση μεταξύ άλλων τονίζει:

«Δυστυχώς γι’ αυτόν, ο κ. Αυγενάκης, όσο και να θέλει, του είναι αδύνατον να κρίνει και να συγκρίνει τις διαδρομές, την δράση και την πολιτική οντότητά ή ακόμα και την προσφορά του προέδρου μας Νίκου Νικολόπουλου στον χώρο της κοινωνικής και πατριωτικής κεντροδεξιάς.

Άλλωστε, ο κ. Αυγενάκης εκπροσωπεί την ακραία πτέρυγα της νεοφιλελεύθερης -νεοταξίτικης τάσης, που εκφράστηκε από το κόμμα της κας Μπακογιάννη.

Μίλησε σαν να μην γνωρίζει καν την ιδρυτική διακήρυξη της Νέας Δημοκρατίας, και κυρίως το «μεδούλι» της παράταξης, που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και στην οποία κάποιοι όμοιοί του λειτουργούν ως «πειρατές», μετατρέποντάς την από κραταιό ελληνόψυχο κόμμα  σε… νεοταξίτικο «απόκομμα»!

Τα στελέχη και οι ψηφοφόροι των Καλαβρύτων και της Κλειτορίας με την τρανταχτή απουσία τους, στο οδοιπορικό του, πρόσφεραν τα επίχειρα των επιλογών και των εξαγγελιών του προέδρου του.

Πρόσωπα και ομάδες, που παραδοσιακά υπήρξαν οι στυλοβάτες της παράταξης, απέχουν γιατί διαφωνούν με τις μνημονιακές επιλογές τους και το δείχνουν κραυγαλέα.

Τα βαθιά ρήγματα που εκδηλώνονται μεταξύ των κοινωνικών συμμαχιών, που παραδοσιακά είχε η Νέα Δημοκρατία, οφείλονται στις νεοφιλελεύθερες απόψεις και προτάσεις που διατυπώνει ο Κυρ. Μητσοτάκης και τα εξαπτέρυγα του, όπως ο εν λόγω που υπήρξε βουλευτής του κόμματος της αδελφής του Κυρ. Μητσοτάκη.

Ας μην βγάζει γλώσσα λοιπόν αυτός, που εγκατέλειψε τη ΝΔ για να ακολουθήσει το αποτυχημένο μνημονιακό πολιτικό εγχείρημα της Ντόρας Μπακογιάννη και να επέστρεψε, όταν καταψηφίστηκε, για να κάνει «καριέρα» -εκ του ασφαλούς- ως θεληματάρης και υπάκουος βαστάζος της οικογένειας Μητσοτάκη.

Όλοι ξέρουν ποιος είναι ο Νικολόπουλος και ποιος είναι ο Αυγενάκης.

Όλοι γνωρίζουν τη διαδρομή του καθενός, την ιστορία του.

Και όλα τα στελέχη αυτή της παράταξης ξέρουν, πόσους και ποιους αγώνες έχει δώσει ο καθένας για τις ιδέες του και για τους αδύναμους πολίτες, αλλά και ποιος τους δίνει όρθιος στην πρώτη γραμμή και ποιος…  σκυφτός και υποταγμένος.

Μην αγωνιάς λοιπόν Λευτέρη Αυγενάκη…

Να ξέρεις ότι σε αυτή τη ζωή ο καθένας παίρνει στο τέλος αυτό που αξίζει, εισπράττει το αντίτιμο του θάρρους ή της δειλίας του, αλλά και της συνέπειας στις ιδέες και τα ιδανικά του.

Να σου θυμίσουμε και κάτι ακόμα κύριε Γραμματέα του κόμματος που του πήρατε την ταμπέλα και το όνομα, αλλά η ψυχή του ταξιδεύει ακόμα ελεύθερη:

  • Θυμάσαι τις ερωτήσεις σου στη Βουλή, οι οποίες έγιναν και η βάση για να ασχοληθεί η Δικαιοσύνη και η εξεταστική επιτροπή της Βουλής για τα θαλασσοδάνεια της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που εσύ εγγράφως κατήγγειλες;
  • Θυμάσαι πως έχεις προταθεί και θα κληθείς να καταθέσεις για την υπόθεση ως βασικός μάρτυρας ενώπιον του Ανακριτή;
  • Θυμάσαι για ποιους λόγους τον Νοέμβριο του 2010 σε διέγραψε η Ν.Δ.;

Προφανώς δεν θέλεις να θυμάσαι!

Τώρα λοιπόν, μετά το προσκύνημα στο Μέγα Σπήλαιο, πήγαινε να ψηφίσεις το νόμο για την αλλαγή φύλου και για την Τουρκική Ένωση Θράκης.

Και άσε εμάς που με περηφάνια σηκώσαμε ψηλά το λάβαρο της Πατρίδας, της Θρησκείας, της Οικογένειας, εμάς της κοινωνικής δεξιάς που  σε πολύ σκληρά χρόνια, αλλά και τώρα στα δύσκολα να πορευόμαστε, με την σημαία και τον Σταυρό, τα πείσματα και τα όνειρά μας.

Υ.Γ. Ο κ. Αυγενάκης ας μην ανησυχεί για το Επιμελητήριο Αχαΐας. Όσα κυοφορούνται, εξελίσσονται και θα γίνουν, θα τα μάθει. Εκ των υστέρων… Όπως πάντα. Προς το παρόν, ας μάθει ότι ναι, ένα κοινωνικό, πλατύ μέτωπο συγκροτείται ενάντια στους βολεμένους της παρεοκρατίας, από επιχειρηματίες που δεν έχουν με καμία σχέση με την όποια διαπλοκή.

Λυπούμαστε γιατί δεν έχει το θάρρος ως γραμματέας να πει δημόσια το όνομα αυτού, που με νύχια και δόντια στηρίζουν οι κολαούζοι της ηγεσίας, εκτός μερικών εξαιρέσεων, που θέλουν το “δεξιό” μέτωπο, όπως ο ίδιος είπε.

Αλήθεια κ. Αυγενάκη πήρατε πίσω το «χρίσμα» από τον δήθεν ανεξάρτητο;

Εάν ναι, γιατί; Μήπως σπεύσατε να τον αποκηρύξετε για τα πεπραγμένα ή τα επερχόμενα;»