Προχωρούν οι εργασίες για την ανακατασκευή και την αναδιαμόρφωση του πρώην ξενοδοχείου «Μωρέας», στην Πάτρα.

Πρόκειται για το επιβλητικό κτίριο της Ηρώων Πολυτεχνείου για πολλά χρόνια ήταν εγκαταλειμμένο, κλειστό και έρημο αφού το ξενοδοχείο που ήταν να στεγαστεί εκεί, ο «Μωρέας», παρά τα φιλόδοξα σχέδια που είχαν γίνει την δεκαετία του ’70, λειτούργησε μόνο για λίγα χρόνια.

Το «Μωρέας» εδώ και τουλάχιστον τρεις δεκαετίες παρέμεινε κλειστό και αναξιοποίητο, παρά την κομβική θέση στην οποία βρίσκεται, έχοντας θέα σε όλο τον Πατραϊκό, στην βόρεια πλευρά της παραλιακής ζώνη της Πάτρας.

Μάλιστα για ένα διάστημα στο κτίριο αυτό είχαν βρει στέγη οι πρόσφυγες που έρχονταν στην Πάτρα, προκειμένου να ταξιδέψουν λαθραία σε κάποια από τις χώρες της δυτικής και της κεντρικής Ευρώπης.

Πλέον το «Μωρέας» αγοράστηκε από την Εθνική Πανγαία που μίσθωσε  το κτίριο στην πολυεθνικό ξενοδοχειακό κολοσσό, Marriott International, η οποία θα το λειτουργήσει υπό το εμπορικό σήμα της Moxy Hotels.

Στο κτίριο θα στεγαστεί ξενοδοχείο, αλλά και ενοικιαζόμενα δωμάτια πολυτελείας για φοιτητές. Σίγουρα οι εργασίες που γίνονται στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου, δίνουν ένα τόνο αισιοδοξίας στην πόλη.


(Οι φωτογραφίες είναι του Παναγή Μάμος)