Την έντονη δυσαρέσκεια του εμπορικού και επιχειρηματικού κόσμου της Αιγιάλειας, έχει προκαλέσει το υψηλό κόστος των διοδίων στον νέο οδικό άξονα Κορίνθου – Αιγίου – Πατρών, τονίζοντας πως σε μία εποχή που οι τζίροι των επιχειρήσεων έχουν πέσει κατακόρυφα, άνθρωποι που αναγκάζονται καθημερινά να μετακινούνται στην εθνική οδό, καταβάλλουν μεγάλα ποσά που εν τέλει, καθιστούν την δραστηριότητά τους ασύμφορη…

Για το θέμα παρεμβαίνει δυναμικά ο Εμπορικός και Εισαγωγικός Σύλλογος Αιγιαλείας, φτάνοντας… ακόμη και στο γραφείο του Πρωθυπουργού!

"Το ζήτημα των διοδίων μάς απασχολεί από την πρώτη μέρα που ανακοινώθηκαν οι τιμές. Πλέον, από την εφαρμογή των νέων διοδίων και μετά, διαπιστώσαμε το μέγεθος του προβλήματος, με τα μέλη μας καθημερινά να μας μεταφέρουν τον προβληματισμό τους. Περιμέναμε τόσα χρόνια, σπάσαμε τα αυτοκίνητά μας στους χαλασμένους δρόμους, εκτεθήκαμε σε κινδύνους εξαιτίας των έργων, εξαντλήσαμε την υπομονή μας στις ουρές της Εθνικής στο ένα ρεύμα κυκλοφορίας και τώρα που ολοκληρώθηκε ο δρόμος, δεν μπορούμε να τον χρησιμοποιήσουμε και να πάμε με ασφάλεια στις δουλειές μας. Πρόκειται για μεγάλη αδικία, όχι μόνο για τους εμπόρους αλλά για όλους τους κατοίκους τής Αιγιάλειας", επισήμανε στo protionline ο πρόεδρος του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου Αιγιαλείας Λάμπης Παπαδόπουλος.

Μάλιστα, ο κ. Παπαδόπουλος έκανε γνωστό πως ο Σύλλογος, μέσω υπομνήματός του στην Ολυμπία Οδό μεταφέρει την αγωνία του εμπορικού κόσμου της Αιγιάλειας, ζητώντας να γίνει κάτι, τονίζοντας πως οι υπεύθυνοι της εταιρείας δεν έλαβαν καθόλου υπόψη τους την αρχή της αναλογικότητας, ενώ δείχνουν να μην τους ενδιαφέρουν οι κάτοικοι του Αιγίου και της Αιγιάλειας, που είτε μεταβαίνουν για ένα μεροκάματο στην Πάτρα, είτε διαμένουν οι οικογένειές τους εκεί, είτε έχουν έδρα οι επιχειρήσεις τους και αναγκάζονται να χρησιμοποιήσουν την εθνική οδό και πάνω από δυο φορές την ημέρα.

Παράλληλα, ξεκαθαρίζει πως ο Σύλλογος ζητά και θα διεκδικήσει την εφαρμογή των αναλογικών διοδίων, με βάση την χιλιομετρική απόσταση ακόμα και την ελεύθερη διέλευση γι’ αυτούς που υποχρεώνονται λόγω κατοικίας και εργασίας να περάσουν καθημερινά, ζητώντας από τους υπεύθυνους της Ολυμπίας Οδού να βρουν άμεσα λύση που θα υποκαθιστά την άδικη οικονομική επιβάρυνση που έχουν επιβάλλει στους κατοίκους του Αιγίου, της Αιγιαλείας και στις οικογένειές τους… Κατά τον Εμπορικό Σύλλογο, είναι άδικο σε καιρούς κρίσης ο Έλληνας φορολογούμενος να μην μπορεί να απολαύσει ένα τόσο μεγάλης σημασίας έργο που πληροί όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας και να συνεχίζει, λόγω οικονομικής δυσπραγίας, να χρησιμοποιεί την Παλαιά και επικίνδυνη Εθνική οδό.

Το υπόμνημα του Συλλόγου αποστέλλεται και προς τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα με κοινοποίηση στο γραφείο του, καθώς και προς τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη, τον αρχηγό της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα, όλους τους βουλευτές του νομού Αχαΐας, καθώς και προς τους προέδρους της ΕΣΕΕ, της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Ν.Δ. Ελλάδας και Επιμελητηρίου Αχαΐας.

"Από τον πρωθυπουργό και τον υπουργό ζητάμε να δώσουν άμεση λύση σε αυτήν την αδικία και από τον αρχηγό της Ν.Δ., τους βουλευτές και τους υπόλοιπους φορείς, να συνδράμουν για την επίλυση αυτής της ανισότητας", προσθέτει ο κ. Παπαδόπουλος.

Υπενθυμίζεται πάντως ότι και σε άλλες περιοχές της χώρας, Τοπική Αυτοδιοίκηση και φορείς έχουν προβεί σε παρεμβάσεις και διαμαρτυρίες για το ζήτημα των διοδίων κάτι που σε τοπικό επίπεδο, μέχρι στιγμής, καταγράφεται μόνο από τον Εμπορικό Σύλλογο. Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση της Εγνατίας Οδού, όπου ΟΤΑ και φορείς προσέφυγαν στο ΣτΕ κατά της αύξησης των σταθμών διοδίων…