Ένα από τα ομορφότερα χωριά των Καλαβρύτων είναι σίγουρα η Βλασία.

Ένα χωριό κτισμένο μέσα στην πέτρα και στο έλατο. Αυτό που θα εντυπωσιάσει τον επισκέπτη που θα βρεθεί στην Βλασσία είναι το πράσινο που επικρατεί παντού, τα όμορφα διατηρημένα πέτρινα σπίτια, οι καταρράκτες, αλλά και τα πετρόκτιστα γεφύρια με τα νερά.

Η Βλασία, (Άνω και Κάτω Βλασία) είναι ένα χωριό που τον Αύγουστο γεμίζει από κόσμο, έχοντας αρκετούς παραθεριστές που την επιλέγουν για να κάνουν τις διακοπές τους στο βουνό, αλλά και παλιούς κατοίκους που πλέον έχουν φύγει από το χωριό και διατηρούν εκεί τα εξοχικά τους.

Ένας επισκέπτης να κάνει υπέροχες πεζοπορίες στο βουνό και στα δρομάκια που υπάρχουν τριγύρω έξω από το χωριό, αλλά και να απολαύσει τοπικούς μεζέδες και πιάτα στις ταβέρνες που υπάρχουν, τόσο στην Άνω Βλασία, όσο και στην Κάτω Βλασία.

Οι κάτοικοι του χωριού, πέρα από την γεωργία και την κτηνοτροφία που είναι οι κύριες απασχολήσεις τους, τα τελευταία χρόνια έχουν ρίξει βάρος και στον τουρισμό και μάλιστα με ένα ιδιαίτερα επιτυχημένο τρόπο.


Δεν είναι λίγοι αυτοί που θέλοντας να φύγουν μακριά από το άγχος της καθημερινότητας στην πόλη, επιλέγουν την Βλασία για μικρές αποδράσεις. Υπάρχουν άλλωστε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια για την διαμονή τους.

Επειδή βέβαια, τους χειμερινούς μήνες, το χωριό είναι τυλιγμένο από τα χιόνια, το φθινόπωρο και η άνοιξη, είναι και οι ιδανικότερες εποχές για όσους θέλουν να απολαύουν το μαγικό και γραφικό αυτό μέρος, ξεφεύγοντας από την ρουτίνα και το άγχος της πόλης.

(Οι φωτογραφίες είναι από το facebook και το βίντεο Touristorama Group).



KALAVRYTA VLASSIA KALAVRITA Βλασία Καλαβρύτων by www.touristorama.com