Κάτι από…  Άναμπελ και ιστορίες τρόμου θύμισε η υπόθεση της κοπέλας που περπατούσε μέσα στην νύχτα, έχοντας ένα κερί αναμμένο, στους δρόμους του Άνω Καστριτσίου, μες στην ερημιά.

Σύμφωνα με τα όσα έλεγαν οι κάτοικοι της περιοχής από μαρτυρίες ατόμων που την είχαν δει μπροστά τους μες στο θεοσκόταδο, παίρνοντας τρομάρα, η γυναίκα αυτή ήταν μαυροφορεμένη και περπατούσε έχοντας στο χέρι της ένα αναμμένο μεγάλο κερί, που έμοιαζε με λαμπάδα.

Οι φήμες έδιναν και έπαιρναν. Κάποιοι μιλούσαν για ένα άτομα που έχει προφανώς κάποιο πρόβλημα, ενώ άλλοι πίστεψαν ότι πρόκειται για το φάντασμα της κοπέλας που είχε αυτοκτονήσει κοντά στην περιοχή πριν από μερικά χρόνια.

Τα σενάρια θρίλερ ενέτειναν και οι άκαρπες αναζητήσεις της Αστυνομίας που στο μεταξύ είχε ειδοποιηθεί για το θέμα. Το θέμα έφτασε να μετατραπεί σε αστικό μύθο αφού σύμφωνα με τις μαρτυρίες κάποιοι από τους κατοίκους της περιοχής του Άνω Καστριτσίου, την είχαν δει αρκετές φορές.

Τελικά το μυστήριο λύθηκε. Η κοπέλα που περπατούσε δεν κρατούσε στα χέρια της κάποιο κερί, αλλά τον φακό του κινητού της τηλεφώνου. Τώρα γιατί περπατούσε μες στην ερημιά; Είχε πάρει συμβουλή από τον γιατρό της να περπατάει.

Όμως γιατί μαύρα και γιατί μέσα στη νύχτα; Ε, γούστα είναι αυτά…