Οι υποχωρήσεις της Ελλάδος, τουλάχιστον κατά τις εκτιμήσεις των πολιτών, έναντι των παραλόγων και παρανόμων δράσεων των τούρκων στο Αιγαίον Πέλαγος, είναι  μάλλον αδικαιολόγητες.

n  Παραβιάσεις του εναερίου χώρου δεκάδες φορές την ημέραν.

n  Παραβιάσεις  της αιγιαλίτιδος ζώνης επίσης άπειρες.

n  Παράνομες δεσμεύσεις του Αιγαίου Πελάγους για δήθεν ασκήσεις πάρα πολλές και όλες αδικαιολόγητες και αυθαίρετες.

n  Δεσμεύσεις όχι σε ένα σημείον αλλά σε πολλά ταυτοχρόνως, από τον Αηστράτη έως το Καστελόριζο. Εκτελούν ασκήσεις με πραγματικά πυρά, αποτέλεσμα των οποίων είναι η μόλυνση της ατμοσφαίρας και ο κατά κόρον θάνατος των ιχθύων.

 Δοθέντος ότι έχει θάλασσες δικές της όπως Προποντίδα και Εύξεινος Πόντος, το ερώτημα  όλων ημών των απλών πολιτών είναι γιατί δεν ασκεί τα γυμνάσιά της εκεί, αλλά  προτιμά το  Αιγαίον το οποίον δεν είναι δική της θάλασσα;; Η απάντηση, η δική μας είναι  ότι τα πράττει για να μας ταπεινώσει και να διεκδικεί μέρος του Αρχιπελάγους μας, Απαγόρευση δεν συναντά από εμάς, αλλά μόνον αναχαιτίσεις των αεροπλάνων της και συμπόρευση με τα πλοία της των δικών μας!! Αυτό δεν είναι λύση. Πέραν του ότι τα έξοδα είναι τεράστια για μίαν πάμφτωχην χώραν όπως έγινε η Ελλάδα, το ηθικόν μέρος, το θέμα της κυριαρχίας, το θέμα της παραβιάσεως των συνόρων, δεν καλύπτονται με καμμίαν δικαιολογίαν και δεν έπρεπε να γίνονται.

Εφ’ όσον οι κατά περίπτωση κυβερνώντες δεν αντιδρούν αποτελεσματικώς (δεν εννούμεν  πόλεμον, αυτό το κατακρίνομεν), να λάβουν εμποδιστικά μέτρα στην τουρκικήν θρασύτητα, τα οποία είναι αποτελεσματικά αλλά και ανώδυνα.

Προτείνομεν:

Η Ελλάδα να δεσμεύσει τα Διεθνή ύδατα στου Αιγαίου Πελάγους με NAVTEX για ασκήσεις επί ένα χρόνον, οπότε η τουρκία δεν θα μπορεί να δεσμεύσει τις ίδιες περιοχές ούτε και φυσικά να εισέλθει στα χωρικά μας ύδατα. Κατ’ ανάγκην θα σταματήσει να κάνει γυμνάσια, χωρίς λόγον  στο Αιγαίον μας!

Η πρόταση αυτή είναι εφικτή  ή όχι; Νομίζομεν ότι είναι και,  αυτό επειδή  η τουρκία έχει μεγάλες δικές της θάλασσες να εκγυμνάζει τους ναύτες της. Δεν έχει δικαίωμα να μολύνει και να θέτει σε κίνδυνον  τον Ελληνικόν χώρον, Τα εμπορικά πλοία θα διέρχονται  δ’ αυτού ανενόχλητα, ανεξαρτήτως αν είναι δεσμευμένος ή όχι, εφ’ όσον δεν έχει ορισθεί η ημέρα ενάρξεως  των ασκήσεων.

Μια απλή πράξη η οποία εμποδίζει  τους τούρκους  να χρησιμοποιούν το Αιγαίον Πέλαγος ως χώρον «παιδιάς»!!

Εκείνοι με την σκέψη ότι θα επεκτείνομεν τα χωρικά ύδατα στα 12 ν.μ. είπαν ότι η υλοποίηση αποτελεί αιτίαν πολέμου!! (Casus belli).

Με επιβεβλημένον έλεγχον που έκαμε η Ελληνική ακτοφυλακή διαπίστωσε επικίνδυνα τουριστικά –πειρατικά και ανασφαλή πλοία στο Αιγαίον. Και ένεκα  αυτής της  πράξεως  οι τούρκοι απηγόρευσαν την προσέγγιση τουρκικών πλοίων στα Νησιά μας!! Δηλαδή μόνον αυτοί να αντιδρούν και να υπερασπίζονται δήθεν δικαιώματά τους; Εμείς να παραμένομεν άφωνοι και άπραγοι θέλουν; Ναι και ίσως το επιτυγχάνουν!

Πόσον  καιρόν εισέτι πρέπει να ανεχόμεθα ταπεινώσεις;;;