Αίσθηση έχει προκαλέσει στο νομικό κόσμο της περιοχής και πολύ περισσότερο σε επιχειρήσεις του κέντρου της Πάτρας, η απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου, με την οποία το ελληνικό Δημόσιο καλείται να αποζημιώσει την ασφαλιστική εταιρεία Interamerican, για οικονομική ζημία που είχε υποστεί ως αποτέλεσμα των σοβαρών επεισοδίων που αμαύρωσαν την τελετή λήξης του Πατρινού Καρναβαλιού το 2003.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει σε δημοσίευμα της η εφημερίδα «Πελοπόννησος» το μεγαλύτερο θύμα των επεισοδίων εκείνης της βραδιάς, ήταν η επιχείρηση οπτικών Καμίσης στην πλατεία Γεωργίου, η οποία λεηλατήθηκε κατά κυριολεξία, αλλά λίγο μετά αποζημιώθηκε από την Interamerican με ποσό δεκάδων χιλιάδων ευρώ, καθώς ήταν ασφαλισμένη.

Το 2008 όμως, η ασφαλιστική εταιρεία στράφηκε κατά του ελληνικού Δημοσίου, για παράνομες πράξεις και παραλείψεις των οργάνων - υπαλλήλων της Ελληνικής Αστυνομίας και εννέα χρόνια μετά, κέρδισε την αγωγή, σε μια υπόθεση που χειρίστηκε ο δικηγόρος της, Νίκος Τσούκαλης.

Σύμφωνα με τον κ. Τσούκαλη, η αγωγή στηρίχθηκε στην απουσία επιχειρησιακού σχεδίου πρόληψης και καταστολής που έπρεπε να έχουν τα κρατικά όργανα για την προστασία απειλούμενων δικαιωμάτων, κυρίως της ιδιοκτησίας, παρά το γεγονός ότι υπήρχαν σαφείς προειδοποιήσεις και εκτιμήσεις για επαπειλούμενα επεισόδια και ξεσπάσματα μετά την λήξη του Πατρινού Καρναβαλιού το 2003.