Το Δημαρχείο της Πάτρας επισκέφθηκε σήμερα ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης και είχε συνάντηση με τους Αντιδημάρχους, Διονύση Πλέσσα και Ανδρέα Αθανασόπουλο.

Θέμα της συνάντησης αποτέλεσε η προετοιμασία διεκδίκησης από την Πάτρα, των Μεσογειακών Αγώνων 2019.

Οι Αντιδήμαρχοι παρέδωσαν στον Υφυπουργό την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στις 30 Αυγούστου 2017, για διεκδίκηση της ανάληψης από την Πάτρα, των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων 2019.

Ανέφεραν ότι ως Δήμος διεκδικούμε τους αγώνες, γιατί το συνολικό κόστος της διοργάνωσης, θα καλυφθεί πλήρως από το αρμόδιο Υπουργείο όπως εγγράφως δεσμεύτηκε η κυβέρνηση.

Για τη διοργάνωση των αγώνων θα δημιουργηθούν αθλητικές εγκαταστάσεις, που θα παραμείνουν μετά τους αγώνες στην πόλη μας και θα αποδοθούν για ελεύθερη και δωρεάν χρήση στο λαό και τη νεολαία.

Η πόλη μας εξάλλου, διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά (ευρύ θαλάσσιο μέτωπο, μορφολογία ακτογραμμής, ανέμους, κλίμα, ιστορική παράδοση και σύγχρονη δυναμική στο Ναυταθλητισμό κ.ο.κ.), για τη διοργάνωση των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων, οι οποίοι δίνουν την ευκαιρία για άσκηση στο φυσικό περιβάλλον, προάγοντας τη δημόσια υγεία και προσφέροντας αναψυχή.

Τόνισαν ιδιαίτερα, ότι ο Δήμος στηρίζει τον μαζικό λαϊκό αθλητισμό, υπερασπίζεται το δικαίωμα του λαού και της νεολαίας να έχει δωρεάν άθληση και ελεύθερη πρόσβαση στους αθλητικούς χώρους.

Στο τέλος της συνάντησης, οι Αντιδήμαρχοι πρόσφεραν στον Υφυπουργό το λεύκωμα «Χαρτών Μνήμες – Πάτρα 1831-1943» που περιέχει χάρτες, διαγράμματα και κείμενα για την Πάτρα και το Σχέδιο Πόλεως.