Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Πάτρας και το Babele AC της Ιταλίας παρουσιάζουν το έργο Οὖτις Suite την Τρίτη 18 Ιουνίου στις 21:30 στο Δημοτικό θέατρο Απόλλων στην Πάτρα, στις 28 Ιουνίου στην Grottaglie, στις 29 Ιουνίου στη Monopoli και στις 30 Ιουνίου στο Fasano της Ιταλίας.

Η παράσταση:
Οὖτις: «Κανένας» είναι το όνομα που επέλεξε ο Οδυσσέας για να συστηθεί στον Πολύφημο και να τον ξεγελάσει. Ο Κανένας-Οδυσσέας δεν θέλει απλά να εξαπατήσει τον τερατώδη γιο του Ποσειδώνα, αλλά, κυρίως, να εγκαθιδρύσει ένα είδος «ανωνυμίας», μια ισότιμη σχέση με όλους τους ανθρώπους που- παρά τη θέλησή τους – βρίσκονται αντιμέτωποι με τις δυσκολίες της ζωής.

Οι περιπέτειες του ομηρικού ήρωα μας ανήκουν, τις νιώθουμε οικείες, γιατί καθένας από μας είναι Οδυσσέας και, συνάμα, Κανένας στον ξέφρενο αγώνα να δώσουμε νόημα στην ύπαρξή μας, παλεύοντας μεταξύ μιας άγνωστης Αρχής, ενός μυστηριώδους Τέλους και μιας παράλογης ζωής.

Η παράσταση εστιάζει, μέσα από τη μουσική, τον κινηματογράφο και τη θεατρική πράξη, στις πιο συναρπαστικές περιπέτειες του Οδυσσέα, κρατώντας τις πιο εκπληκτικές και έντονες συναισθηματικά πτυχές τους, χωρίς όμως να παραλείπει μια ουσιώδη ελαφρότητα, γεμάτη πικρή ειρωνεία και ανάλαφρη αμεροληψία, όπως μας δίδαξε να διαβάζουμε το ομηρικό έπος ο σημαντικότερος ίσως εκπρόσωπος του μοντερνισμού στη λογοτεχνία, ο Τζέιμς Τζόυ.

Συντελεστές της θεατρικής παραγωγής:
Παραγωγή ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας-Babele ACΣύλληψη- Δραματουργική επεξεργασία Mimmo Mongelli
Κείμενο Mimmo Mongelli, Στρατής Πανούριος
Σκηνοθεσία  Mimmo Mongelli, Στρατής Πανούριος
Σκηνικό  Giuseppe Teofilo
Κοστούμια  Francesco Paolo Ruggiero Μουσική  Giuliano Scarola
Ήχος-Φωτισμοί-Προβολές  Alberico Amati
Αφηγητές  Ανδριάνα Χαλκίδη,  Totò Onnis
Η ταινία που προβάλλεται στην παράσταση, βασίζεται στην Οδύσσεια του Ομήρου και είναι μια παραγωγή της 7th Art International Agency με τη υποστήριξη του προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας Ελλάδα-Ιταλία 2007-2013 «Talking Lands».
Συντελεστές ταινίας:
Σκηνοθεσία-Σενάριο-Κείμενα: Mimmo Mongelli
Φωτογραφία-Επεξεργασία: Piotr Marczak
Κοστούμια: Francesco Paolo Ruggiero
Σκηνογραφία: Valentina Savino
Μουσική: Giuliano Scarola
Κατασκευές Davide Sciascia

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.