Κάτι παραπάνω από ενθαρρυντικά είναι τα πρώτα βήματα της Ανώτερης Ιδιωτικής Σχολής Δραματικής Τέχνης του ΔΗΠΕΘΕ της Πάτρας, έχοντας στα τέσσερα χρόνια από την ίδρυση της κερδίσει αρκετούς νέους που έχουν μία έφεση στο θέατρο και θέλουν να γίνουν ηθοποιοί.

Ήδη μετά τους πρώτους 18 σπουδαστές που αποφοίτησαν από αυτό, στην τελετή αποφοίτησης που έγινε στις αρχές του καλοκαιριού του 2016, πρόκειται να ακολουθήσουν και άλλοι 18 φοιτητές που τελειώνουν τις σπουδές τους.

Στα τέσσερα αυτά χρόνια από την ίδρυση του μεσολάβησε η απομάκρυνση του ανθρώπου που είχε την πρωτοβουλία για την δημιουργία της, του Θάνου Αμπατζή, του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ.

Ακολούθησαν αρκετές διαμαρτυρίες και πολλά παράπονα από τους φοιτητές και τους καθηγητές της δραματικής σχολής εις βάρος της νυν δημοτικής αρχής, υποστηρίζοντας ουσιαστικά ότι θέλει να την καταργήσει.

Ο νέος διευθυντής της δραματικής σχολής, ο Λιθουανός σκηνοθέτης Τσεζάρις Γκραουζίνις, ωστόσο, δείχνει να έχει αρκετά σχέδια για αυτή και σύμφωνα με κύκλους γύρω από το ΔΗΠΕΘΕ, θέλει να την μετατρέψει σε μία από τις μεγαλύτερες δραματικές σχολές στην Ελλάδα.

Είναι η πρώτη σχολή που λειτουργεί εκτός των αστικών κέντρων Αθηνών και Θεσσαλονίκης, έχοντας την βούλα του υπουργείου Πολιτισμού και σύμφωνα με τους καλά γνωρίζοντες το όλο θέμα μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη του ΔΗΠΕΘΕ και στην θεατρική άνθηση της Πάτρας.

Ήδη οι περισσότεροι από τους 18 αποφοίτους της σχολής έχουν βρει δουλειά στο θέατρο, ενώ οι επόμενοι 18 που ακολουθούν θα πάρουν το δίπλωμα τους, μέσα σε πανηγυρικούς τόνους στα τέλη του Οκτωβρίου.

Όλα αυτά παρότι σε λίγες μέρες θα πραγματοποιηθεί η διαδικασία επιλογής των υποψηφίων με την προθεσμία να λήγει την Τετάρτη στις 27 Σεπτεμβρίου, ενώ ακόμα παραμένει μετέωρο το θέμα της αντικατάστασης του Κώστα Καζάκου στην θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ.