Μια από τις πολλές περιοχές της Πάτρας που ο καθένας πάρκαρε όπου ήθελε, με την παράνομη στάθμευση να αποτελεί το κύριο χαρακτηριστικό της, ήταν ο δρόμος γύρω από την πλατεία Υψηλών Αλωνίων.

Το φαινόμενο τις τελευταίες μέρες έχει παύσει ή τουλάχιστον έχει μειωθεί σε μεγάλο βαθμό. Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν οι κάτοικοι της περιοχής που καθημερινά τραβούσαν τον… αλίμονο για να βρουν μία θέση για να παρκάρουν, η διαγράμμιση που έγινε πρόσφατα, δείχνει να έχει φέρει θετικά αποτελέσματα.

Πριν από την διαγράμμιση τα Ι.Χ. ήταν κάθετα στην πλατεία και τώρα μπήκαν παράλληλα, κάτι που έχει φέρει μία άλλη εικόνα, αναδεικνύοντας μία από τις ωραιότερες πλατείες της Πάτρας.

Με αυτόν τον τρόπο βέβαια (τον παράλληλο) τα Ι.Χ. που χωράνε γύρω από τα Ψηλαλώνια είναι λιγότερα, όμως το σκεπτικό της όλης κίνησης της δημοτικής υπηρεσίας είναι να ελαφρύνει όσο γίνεται την εικόνα της πλατείας από… λαμαρίνες και αυτοκίνητα.

Πλέον φαίνεται η ομορφιά του δρόμου που οι περισσότεροι κάτοικοι της περιοχής τον έχουν συνηθίσει σαν ένα δρομάκι από το οποίο πέρναγε μετά βίας ένα Ι.Χ., λόγω της παράνομης στάθμευσης. Μένει να δούμε πόσες μέρες θα κρατήσει…

(Η φωτογραφία είναι του Αντώνη Βερνάρδου που εντόπισε το θέμα).