Το Goethe-Zentrum Patras σε συνεργασία με τον «Πολιτιστικό Οργανισμό Δήμου Πατρέων» και το «Δημοτικό Ωδείο Πατρών» παρουσιάζουν μια Συναυλία Μουσικής Δωματίου τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 21.00, στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων. (Είσοδος ελεύθερη)

Το μουσικό σύνολο θα αποτελείται από δύο νέους βραβευμένους Γερμανούς μουσικούς, τους Torben Schott-πιάνο, Paul Rauchbach- βιολοντσέλο  και δύο μουσικούς του «Δημοτικού Ωδείου Πατρών», τον Γεροσλάβ Τοκάρεβ (καθηγητής βιολιού) και την Ευθυμία Καλλίστρου (απόφοιτη του Δημοτικού Ωδείου)- βιολί. Θα ακουστούν έργα των L.Boccherini, S.Rachmaninov, G. Fauré Elegie, J. Haydn και D. Sostakovich.               

Η συναυλία πραγματοποιείται στα πλαίσια της πολιτιστικής δράσης του Goethe-Zentrum Patras.

Σκοπός αυτού του ιδιαίτερου κοντσέρτου είναι να θυμίσει αλλά και να μεταλαμπαδεύσει σε όλους μας το βαθύτερο νόημα της μουσικής:

«Η μουσική δεν έχει σύνορα… Υπερνικά όλα τα εμπόδια, ακόμα και αυτό της γλώσσας!»

Λίγα λόγια για τους μουσικούς:

Torben Schott: Γεννήθηκε το 1998 στο Korbach της Γερμανίας και σε ηλικία μόλις 6 ετών ξεκίνησε να παίζει βιολί. Ένα χρόνο αργότερα ασχολήθηκε και με την τρομπέτα, το εκκλησιαστικό όργανο και έκανε τις πρώτες απόπειρες σύνθεσης στο πιάνο. Σε ηλικία 8 ετών κέρδισε το πρώτο βραβείο στο «Waldeck- Frankenberg», για να ακολουθήσουν άλλα 7 πρώτα βραβεία σε βιολί και πιάνο. Σε ηλικία 12 ετών κερδίζει το πρώτο βραβείο στον Γερμανικό διαγωνισμό «Νέων Συνθετών». Από το 2016 είναι ο νεώτερος σπουδαστής της Μουσικής Ακαδημίας «Louis Spohr», Kassel στην τάξη του Michael Kravtchin. 

Paul Rauchbach: Γεννήθηκε το 1999 στο Hannover της Γερμανίας. Παρακολούθησε σε νεαρή ηλικία το «Institut zur Früh-Förderung musikalisch Hochbegabter»(IFF), στο Hochschule für Musik, Theater und Medien Hannover. Πρόκειται για μια Μουσική Ακαδημία στην οποία σπουδάζουν εξαιρετικά ταλαντούχα παιδιά στο χώρο της μουσικής. Σήμερα φοιτά στην ίδια Ακαδημία, ως ο νεώτερος σπουδαστής της.

Το 2016 κερδίζει το πρώτο βραβείο στον Γερμανικό διαγωνισμό «Νέων Μουσικών», ως σολίστ στο Τσέλο.