Νέα συγκέντρωση πρόκειται να κάνει το συνδικάτο ΟΤΑ του νομού Αχαΐας, καλώντας σε αυτή όλους όσους εργάστηκαν σε 8μηνα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας στον Δήμο Πατρέων, σε μία παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία του ΟΑΕΔ.

Αίτημα της συγκέντρωσης είναι να δοθεί στους απολυμένους συμβασιούχους το επίδομα ανεργίας, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Η κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 11 το πρωί, στην Κεντρική  Διοίκηση του ΟΑΕΔ στο Ρίο Αθηνών 89.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Συνδικάτου «η Διοίκηση του ΟΑΕΔ  σε προηγούμενη κινητοποίηση του Συνδικάτου και της Επιτροπής αγώνα συμβασιούχων, αρκέστηκε να ενημερώσει  ότι οι «ωφελούμενοι» που δεν  έχουν ξαναμπεί στο Ταμείο Ανεργίας δεν προβλέπεται από το νόμο να ενταχτούν ούτε τώρα… Ενώ οι «προϋποθέσεις» δεν πληρούνται ούτε από άνεργη μητέρα με 3 παιδιά.

Ζητάμε  να γίνει δεκτό το αίτημα των ανέργων. Δεν αποδεχόμαστε  τίποτα ως μοιραίο, σηκώνουμε το κεφάλι μόνιμοι και συμβασιούχοι. Απαιτούμε να ζούμε με αξιοπρέπεια. Διεκδικούμε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με  πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, με μισθούς που να ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες μας και ασφαλείς συνθήκες εργασίας για όλους».