Το ΙΕΚ Euroteam ανακοινώνει την νέα του συνεργασία με το Ανώτερο Ξενοδοχειακό Ινστιτούτο της Κύπρου (ΑΞΙΚ), το Τριτοβάθμιο Ίδρυμα που υποστηρίζει το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και προωθεί πολιτικές και πρωτοβουλίες για την αναβάθμιση των επιπέδων ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών και την επίτευξη της αειφόρου ανάπτυξης και της διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού.

Η νέα συνεργασία θα εξασφαλίσει στους αποφοίτους μας μοναδικές ευκαιρίες εργασίας και καταξίωσης στην Κύπρο. Το ΑΞΙΚ ως τριτοβάθμιο ίδρυμα εκπαίδευσης προσφέρει συμβουλευτικές υπηρεσίες και μελέτες σε επαγγελματικό επίπεδο τόσο στα πλαίσια κυβερνητικών έργων όσο και σε ιδιωτικές επιχειρήσεις που θα πρέπει να αναβαθμίσουν τα επίπεδα των προσφερομένων υπηρεσιών π.χ. μελέτη για αναβάθμιση και οργάνωση εστιατορίου, κουζίνας, χώρων υποδοχής κλπ. 

Το Ινστιτούτο έρχεται να καλύψει τις ανάγκες της βιομηχανίας για προσωπικό ειδικοτήτων της ξενοδοχειακής, επισιτιστικής και τουριστικής βιομηχανίας το οποίο θα μπορεί να εργοδοτηθεί άμεσα σε συγκεκριμένη ειδικότητα και να εξελιχθεί μέχρι το εποπτικό/μεσοδιευθυντικό επίπεδο. 

Σπουδαστές και γονείς υποδέχονται με ενθουσιασμό την νέα συνεργασία, καθώς η δραστηριοποίηση του ΙΕΚ Euroteam  στην Κύπρο υπόσχεται επαγγελματική αποκατάσταση σε μία αγορά όπου ο τουρισμός αναπτύσσεται ταχύτατα και τα σχέδια της κυβέρνησης περιλαμβάνουν την βελτίωση των επαγγελματικών δεξιοτήτων των νέων.  Οι σπουδαστές του ΙΕΚ Euroteam θα έχουν λάβει ήδη όλα τα εφόδια και θα είναι σε θέση να παρέχουν τις υπηρεσίες τους συμμετέχοντας και οι ίδιοι στην αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος. 

Η συνεργασία του ΙΕΚ Euroteam με το Ανώτερο Ξενοδοχειακό Ινστιτούτο της Κύπρου, έχει ως αποστολή την τροφοδότηση της ξενοδοχειακής, επισιτιστικής και ευρύτερα τουριστικής βιομηχανίας με άρτια καταρτισμένο και ειδικευμένο προσωπικό. Οι δύο οργανισμοί ενώνουν τις δυνάμεις τους για την ανάδειξη του τουρισμού στην Ελλάδα και στην Κύπρο και δίνουν προτεραιότητα στην επαγγελματική αποκατάσταση των σπουδαστών.

Όπως αναφέρει η κ. Μαρινέλλα Δημητρίου, υπεύθυνη Τουρισμού του ΑΞΙΚ: "Το Ι.Ι.Ε.Κ Euroteam είναι ίσως από τις περιπτώσεις που πρέπει τα παιδιά να το δουν σαν Ευκαιρία να αποκτήσουν προσόντα που θα τους βοηθήσουν να μπουν μέσα στην λίστα των καλύτερων".