Ανοικτό παραμένει για την κυβέρνηση το θέμα των διοδίων στην Ολυμπία Οδό, στην νέα εθνική οδό της Πατρών – Κορίνθου, σύμφωνα με τα όσα είπε ο διευθυντής του γραφείου του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Παναγιώτης Σκούτας.

Ο Πατρινός στην καταγωγή διευθυντής του γραφείου του Νίκου Παππά, σε δήλωση τόνισε: «Η κυβέρνηση παρέλαβε την κατασκευή των αυτοκινητοδρόμων με δεσμευτικές συμβάσεις παραχώρησης εκμετάλλευσης που είχαν υπογράψει Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ και έχουν κυρωθεί με νόμο από τη Βουλή.

Η κυβέρνηση επιπροσθέτως παρέλαβε τα έργα βαλτωμένα και μετά από μόλις δύο χρόνια παρεδόθησαν όχι μόνο σε πλήρη λειτουργία αλλά και με μειωμένο κόστος 765 εκατ. ευρώ. Για την κυβέρνηση το ύψος των διοδίων παραμένει θέμα προς επίλυση.

Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών εργάζεται και θα φέρει μέχρι τις αρχές του 2019 το ηλεκτρονικό αναλογικό σύστημα στους αυτοκινητόδρομους, στο οποίο η χρέωση θα γίνεται με βάση την απόσταση που διανύουν οι οδηγοί στους οδικούς άξονες. Παράλληλα το υπουργείο διαπραγματεύεται με τους παραχωρησιούχους για οριζόντια μείωση των διοδίων».