Το μεγάλο "μπαμ" έγινε την ώρα που οι επιχειρήσεις, τα σχολεία και οι υπηρεσίες έκλειναν για μεσημέρι και κατά την επιστροφή των εργαζομένων στα καθήκοντα τους το απόγευμα!

Το μεγαλύτερο μέρος της Πάτρας είχε κλείσει με αποτέλεσμα οι οδηγοί που δήλωσαν άγνοια για την "Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο" που διοργάνωσε ο δήμος Πατρέων να έχουν έντονα εκνευριστεί και να τραβούν τα "μαλλιά τους" που αποφάσισαν να κατέβουν στο κέντρο με αυτοκίνητο.

Το κομφούζιο που δημιουργήθηκε ήταν μεγάλο όπως και η σύγχυση γύρω από το που επιτρέπεται να παρκάρουν ή να μετακινούνται.

Η Μαιζώνος, η Κορίνθου και η Κανακάρη από την οδό Γούναρη έως την οδό Αράτου αλλά και οι ενδιάμεσες: Φιλοποίμενος, Βότση, Πατρέως, Γεροκωστοπούλου, Ερμού, Αγ. Νικολάου και Κολοκοτρώνη στο τμήμα τους από την οδό Αγίου Ανδρέου έως την οδό Καραϊσκάκη δεν προσεγγίζονταν οδικώς από τις 3 το μεσημέρι.

Πολλοί δεν γνώριζαν για την δράση αυτή με αποτέλεσμα να κολλήσουν στις ουρές που δημιουργήθηκαν ή να παρκάρουν εκεί που ΔΕΝ έπρεπε.

Το ίδιο έπαθαν και οι επιβάτες των λεωφορείων. Τα δρομολόγια ανακατεύτηκαν με αποτέλεσμα να ρωτούν τους οδηγούς και να διαμαρτύρονται για τις στάσεις που δεν βόλευαν στον προορισμό τους.

Ο δήμος Πατρέων θα μπορούσε να τρέξει λίγο περισσότερο την καμπάνια για την ημέρα χωρίς αυτοκίνητο αφού πέρα από τα συνηθισμένα δελτία τύπου στα μέσα ενημέρωσης που και αυτά προβλήθηκαν σε συγκεκριμένο κοινό και όχι στην συχνότητα που θα χρειαζόταν δεν είχε φτάσει στα αυτιά των πολιτών.

Καλό είναι να γίνονται κάποια πράγματα στην πόλη αλλά έχοντας προηγηθεί οι απαραίτητες ενέργειες από τους υπεύθυνους...