Ο κυκλώνας Μαρία που πλήττει το Πουέρτο Ρίκο από σήμερα το πρωί, συνοδευόμενος από ανέμους που φθάνουν τα 240 χλμ/ώρα, θα είναι ο «πλέον καταστροφικός στην ιστορία» της νήσου, όπου οι πληγές παραμένουν ανοικτές μετά το σαρωτικό πέρασμα του κυκλώνα Ίρμα πριν από δέκα ημέρες, προειδοποίησε ο κυβερνήτης της χώρας.

«Πρόκειται για τον καταστροφικότερο κυκλώνα του αιώνα ή της σύγχρονης ιστορίας (…). Κανείς δεν γνωρίζει ποιες θα είναι οι ζημιές» δήλωσε σήμερα ο κυβερνήτης Ρίκαρντ Ροσέλο στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN, από την κατοικία του, την ώρα που η Μαρία κατευθυνόταν προς την πρωτεύουσα Σαν Χουάν

Όωπς μετέδωσε το AFP, το μάτι του κυκλώνα κατηγορίας 4 άγγιξε έδαφος κοντά στη Γιαμπουκόα, στο νοτιοανατολικό τμήμα της νήσου, γύρω στις 06.15 τοπική ώρα (13.15 ώρα Ελλάδας), έγινε γνωστό από το Αμερικανικό Κέντρο Κυκλώνων (NHC).

«Περίπου το 60% (του δικτύου) ηλεκτροδότησης έχει τεθεί εκτός λειτουργίας στο Πουέρτο Ρίκο και αναμένουμε ότι η κατάσταση θα επιδεινωθεί. Οι τηλεπικοινωνίες βρίσκονται στα όρια της κατάρρευσης» συμπλήρωσε ο Ροσέλο, διατυπώνοντας φόβους για τα θύματα που ενδεχομένως προκαλέσουν οι πλημμύρες και οι σφοδρές βροχοπτώσεις

Στις εικόνες που μετέδωσαν τα τηλεοπτικά δίκτυα της χώρας διακρίνονται κάτοικοι να έχουν βρει καταφύγιο στα κλιμακοστάσια των κτιρίων, ενώ θυελλώδεις άνεμοι σαρώνουν την περιοχή.

Η «Μαρία» προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 2 ανθρώπων στις γαλλικές Αντίλλες χθες Τρίτη. Κατόπιν έπληξε τις αμερικανικές Βρετανικές Νήσους για να συνεχίσει την καταστροφική της πορεία στο Πουέρτο Ρίκο.

πηγή: newsbeast.gr