Μία ακόμα σημαντική επιτυχία, ιστορικής σημασίας, κατέγραψε στο ενεργητικό της η ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗ με τη ΜΙΚΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ του Οργανισμού, μετέχοντας στη μεγαλειώδη συναυλία του Γιάννη Μαρκόπουλου, στο κηποθέατρο Παπάγου στην Αθήνα, την παρελθούσα Δευτέρα, στο πλαίσιο του 23ου Φεστιβάλ του τοπικού Δήμου Παπάγου- Χολαργού.

Πέραν των 2.000 ατόμων κατέκλυσαν από νωρίς το θέατρο, προκειμένου να παρακολουθήσουν το μνημειώδες έργο του συνθέτη: ‘’Οι Ελεύθεροι Πολιορκημένοι’’, στηριγμένο σε κείμενα του Διονυσίου Σολωμού. Μία διαχρονική σύνθεση, που για 40 χρόνια από την πρώτη της παρουσίαση, διατηρεί τη φρεσκάδα και το μεγαλείο του στίχου, μέσα από την εξαιρετική μουσική, που μόνον ένας Μαρκόπουλος θα μπορούσε να συνθέσει.

Συμμετείχαν η 70μελής ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ της ΕΡΤ [Διεύθυνση Μουσικών Συνόλων: Αναστάσιος Συμεωνίδης], η 60μελής ΜΙΚΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ της ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗΣ [Μουσική διδασκαλία: Σταύρος Σολωμός] και οι σολίστ: Κώστας Μακεδόνας, Τάσος Αποστόλου, Μανόλης Χατζημανόλης και Άννα Παπαδοπούλου, ενώ στο ρόλο της αφηγήτριας ήταν η ηθοποιός, Μάνια Παπαδημητρίου.

Η μουσική διεύθυνση της συναυλίας ήταν του ίδιου του συνθέτη, ο οποίος και αποθεώθηκε από το κοινό που παρακολούθησε με εξαιρετικό ενδιαφέρον τη συναυλία.

Παρέστησαν ο Δήμαρχος Παπάγου- Χολαργού, Ηλίας Αποστολόπουλος, οι συνθέτες Χρήστος Λεοντής, Σταμάτης Κραουνάκης, Ηρώ Λεχουρίτη, ο διευθυντής των Μουσικών Συνόλων της ΕΡΤ, Αναστάσιος Συμεωνίδης, ο συγγραφέας και κριτικός, Κώστας Γεωργουσόπουλος, διευθυντές και μέλη χορωδιών, δημοσιογράφοι αλλά και επιφανή στελέχη της τοπικής κοινωνίας, που καταχειροκρότησαν το συνθέτη και τους συντελεστές της συναυλίας.